Κλειστά τα σχολεία σε όλο τον Νομό Καβάλας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Στα σχολεία του Δήμου Καβάλας η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου-Τι θα γίνει με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Κλειστά θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων, μια απόφαση η οποία ελήφθη εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία πλήττουν την περιοχή και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Η απόφαση ελήφθη από τους εκάστοτε Δημάρχους [διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου]. Επίσης, στους Δήμους Παγγαίου και Θάσου δε θα λειτουργήσουν και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ενώ στους Δήμους Καβάλας και Νέστου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι ανακοινώσεις των Δήμων

Δήμος Καβάλας

Με απόφαση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από το απόγευμα της Πέμπτης την περιοχή μας και τα οποία, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Καβάλας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά.

Δήμος Θάσου

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Θάσου, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δε θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Παρασκευή 15-10-2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές κατά την μετάβασή τους στις σχολικές μονάδες και να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Δήμος Νέστου

Με πρόταση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Νομού και απόφαση της Δημοτικής Αρχής αύριο Παρασκευή 15/10/2021 όλα τα σχολεία του Δήμου Νέστου θα παραμείνουν κλειστά.