Εγνατία Οδός ΑΕ: Απόφραξη παρακείμενου ρέματος η αιτία που «έκλεισε» ο δρόμος στο ύψος της Βόλβης

Εξηγήσεις για την ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών στο τμήμα Καβάλα-Θεσσαλονίκη - Η εταιρία ξεκαθαρίζει ότι «τα τεχνικά του αυτοκινητόδρομου ήταν καθαρά και σε πλήρη λειτουργία»

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης που «έφερε» ο «Μπάλλος» και στην περιοχή μας, η Εγνατία Οδός Καβάλας-Θεσσαλονίκης «έκλεισε» στο ύψος, περίπου, της λίμνης Βόλβης, προκαλώντας πολύωρη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες οδηγούς που εκείνη την ώρα κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ].

Μία μέρα μετά, η Εγνατία Οδός ΑΕ διευκρινίζει, με επίσημη ανακοίνωσή της, τους λόγους για τους οποίους έγιναν όλα και το πώς η εταιρία και ο ανάδοχος συντήρησης του δρόμου αντιμετώπισαν το συμβάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «κλείσιμο» του δρόμου οφείλεται σε «εξωγενή» παράγοντα [βλ. απόφραξη παρακείμενου ρέματος] και όχι σε ελλιπή ή κακή συντήρηση των τεχνικών του αυτοκινητόδρομου και ότι μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος, τις πρώτες πρωινές ώρες, ανεστάλη η λειτουργία του σταθμού διοδίων της Ασπροβάλτας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Εγνατία Οδός ΑΕ.

«Το απόγευμα της Παρασκευής 15/10/21 και ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» ήταν σε πλήρη εξέλιξη, διεκόπη η κυκλοφορία στο 378χλμ της Εγνατίας οδού, λόγω εισροής μεγάλου όγκου υδάτων και λάσπης στο οδόστρωμα κατά μήκος της οδού.

Το συμβάν παρατηρήθηκε από την απόφραξη παρακείμενου ρέματος (που προκλήθηκε από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων) και παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά του αυτοκινητοδρόμου ήταν καθαρά και σε πλήρη λειτουργία!!

Το αποτέλεσμα ήταν ο υδάτινος όγκος να υπερχειλίσει την φυσική κοίτη του ρέματος και να κινηθεί ανεξέλεγκτα μέσω της παράπλευρης οδού προς τον αυτοκινητόδρομο.

Παρά το γεγονός ότι το συμβάν εξελίχθηκε κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, οι υπηρεσίες της Εγνατία Οδός ΑΕ και του Αναδόχου συντήρησης αντιμετώπισαν άμεσα το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς Καβάλα ήδη από τις πρώτες νυχτερινές ώρες, ενώ αντίστοιχα η κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε επίσης το πρωί της επόμενης ημέρας.

Παράλληλα ανεστάλη η συλλογή διοδίων στο σταθμό διοδίων Ασπροβάλτας ενώ διαρκούσε ο καθαρισμός της οδού».