Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Καβάλα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του εορτασμού για την Εθνική επέτειο

Κανονικά θα διεξαχθεί η παρέλαση της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας. Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας εξέδωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει ως εξής:

  • Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.
  • Φωταγώγηση του Φρουρίου της πόλης και όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

10:30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Καβαλιώτη Υπολοχαγού Πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, στην προτομή του ήρωα του Ελληνοαλβανικού μετώπου, στην ομώνυμη πλατεία Κονσουλίδη (πλησίον Εθνικής Τράπεζας), από την Ένωση Αποστράτων Αξ/κών Στρατού Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας.

11:30: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

08:00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
09:40: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.
10:00: Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δημήτης Κουγιουμτζόγλου Φιλόλογος – Αρχαιολόγος εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας.
10:45: Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙΠΑΕ, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό. Διαγγελέας στην εκφώνηση ο Αλέξανδρος Αρμάγος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
11:30: Παρέλαση στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών, και Τμημάτων Στρατού. Διαγγελέας στην εκφώνηση η Κατερίνα Δράκου Προϊσταμένη του Τμήματος Οικονομικής Υπηρεσίας ΔΔΕ Καβάλας.
18:30: Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.