Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Οι ασθενείς μπορούν να πηγαίνουν στα ιατρεία χωρίς rapid test, οι συνοδοί τους όμως όχι…

Ανακοίνωση για τα μέτρα που θεσπίστηκαν για τους εισερχόμενους στα ιατρεία και στους Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Την υποχρέωση που έχουν οι συνοδοί των ασθενώς που εισέρχονται σε ιατρεία δημόσιων ή ιδιωτικών δομών, να διαθέτουν αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για τον Covid-19 τονίζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ασθενείς μπορούν να επισκέπτονται τα ιατρεία χωρίς να έχουν κάνει το test, αν δεν είναι εμβολιασμένοι ή αν δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας αναφέρει σχετικά:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας επισημαίνει ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν Δ1α/Γ.Π.οικ.69136 (ΦΕΚ Β 5138/5-11-2011) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid-19», θεσπίστηκαν ειδικά μέτρα για τους εισερχόμενους στο ιατρείο και λοιπούς φορείς ΠΦΥ, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ασθενών/επισκεπτών, όσο και των συνοδών τους. Ειδικότερα με την προαναφερθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση θεσπίστηκαν  τα εξής:

  • Επιτρέπεται ένας συνοδός /επισκέπτης ανά ασθενή.
  • Τήρηση της ελάχιστης απόστασης του (1,5) μέτρου με εξαίρεση τη διενέργεια ιατρικών πράξεων.
  • Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια η ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό Covid-19.
  • Ο συνοδός του ασθενή εισέρχεται μετά από επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή PCR ή rapid test τελευταίου 48ωρου».