Μια «Γλυκιά Αγκαλιά» για τη ζωή και την ενότητα [φωτογραφίες]

Ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στο πάρκο της Δημαρχίας μπροστά από το φωταγωγημένο Δημαρχιακό Μέγαρο της Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Ατόμων με Διαβήτη «Γλυκιά Αγκαλιά» Ν. Καβάλας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, πραγματοποίησαν μια συμβολική δράση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου, το κτήριο του Δημαρχείου Καβάλας φωταγωγήθηκε στο μπλε χρώμα, το χρώμα του Διαβήτη και μέλη του Συλλόγου «Γλυκιά Αγκαλιά» σχημάτισαν έναν ανθρώπινο κύκλο, τον κύκλο του Διαβήτη, συμβολίζοντας την ζωή και την ενότητα.

Ο Σύλλογος Ινσουλινοεξαρτώμενων Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη Τύπου 1 «Γλυκιά Αγκαλιά» Ν. Καβάλας δραστηριοποιείται εδώ και 19 χρόνια στην πόλη μας, με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και των οικογενειών τους, αλλά και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στις 14 Νοέμβρη, γιορτάζονται τα 100 χρόνιας ύπαρξης της ινσουλίνης από  τους επιστήμονες Φρέντερικ Μπάντινγκ και Τσάρλς Μπεστ, οι οποίοι με αυτήν την ανακάλυψη έσωσαν εκατομμύρια ζωές!