Θόδωρος Μουριάδης: Μια ασθένεια που μπορεί να χτυπήσει την πόρτα κάθε οικογένειας…

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου)

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη μάς υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μια ασθένεια που μπορεί να χτυπήσει την πόρτα κάθε οικογένειας. Επομένως, η καλή γνώση των συμπτωμάτων και των παραγόντων κινδύνου όλων των τύπων σακχαρώδη διαβήτη είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψή του.

Είναι γνωστό ότι το 80% των περιπτώσεων σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ενώ το 70% των πρώιμων θανάτων των ενηλίκων προκαλούνται από συνήθειες που υιοθετούνται κατά την περίοδο της εφηβείας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το φετινό μήνυμά μου απευθύνεται στις οικογένειες και τις καλεί να εφαρμόσουν υγιεινή διατροφή και σωματική άσκηση για όλα τα μέλη τους, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα παχυσαρκίας, που οδηγούν στον σακχαρώδη διαβήτη.

Φτιάξτε σπιτικά σάντουιτς στα παιδιά, ώστε να αποφεύγουν να καταναλώνουν κακής ποιότητας φτηνά επεξεργασμένα τρόφιμα, που έχουν πολλές θερμίδες και ελάχιστα θρεπτικά συστατικά.

Επίσης, θυμηθείτε ότι η προληπτική επίσκεψη στους ειδικούς γιατρούς έχει ως αποτέλεσμα την εξεύρεση τρόπων επαρκούς αντιμετώπισης της ασθένειας, διότι, στις μέρες μας, ο Σακχαρώδης Διαβήτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας