Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜ-Θ: Δράσεις με επίκεντρο τα δικαιώματα των παιδιών

Σειρά εκδηλώσεων με μέριμνα του Κέντρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Κακοποίησης στις 19 Νοεμβρίου, αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Δεκέμβρη, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην Καβάλα, συνάντηση δικτύωσης με εκπροσώπους δημοσίων φορέων και υπηρεσιών  που σχετίζονται με τον τομέα της παιδικής προστασίας.

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ένας εκπρόσωπος από την Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, από την Διεύθυνση της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, από το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Καβάλας και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η αμοιβαία ενημέρωση και η πληροφόρηση των φορέων σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, η ανταλλαγή απόψεων και η διασύνδεσή τους για μελλοντική αγαστή συνεργασία, μέσω παραπομπών και δράσεων ευαισθητοποίησης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Επίσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου 2021, θα υλοποιηθεί ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των φιλοξενούμενων παιδιών του Π.Π.Π. Καβάλας στην πόλη της Ξάνθης, με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς και η σύνδεση των φιλοξενούμενων παιδιών του Π.Π.Π. Καβάλας με τους φιλοξενούμενους του οικοτροφείου του ΠΑμεΑ  Ξάνθης. Η δράση θα περιλαμβάνει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο ΠΑμεΑ Ξάνθης, μεσημεριανό φαγητό, περιήγηση στην πόλη, καφέ κλπ.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, όπως και άλλες παρόμοιες, δείχνει έμπρακτα ότι μεριμνά και προάγει την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών που φιλοξενεί στα Παραρτήματά του και την προστασία τους από κάθε είδους κακοποιητική πράξη.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού Covid-19 σε όλες τις δράσεις.