«Πλάνα με ουρά» από την Καβάλα: Ένα διαφορετικό αφιέρωμα στην πόλη από την ΕΡΤ2

Θεραπευτική ιππασία, «Αίσωπος» και Imaret στο «μενού» του τελευταίου επεισοδίου της δημοφιλούς σειράς

Ηεκπομπή «Πλάνα με ουρά», την οποία επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, αναδεικνύει την ουσιαστική σχέση ανθρώπων και ζώων και μας ξεναγεί σε έναν κόσμο… δίπλα μας, όπου άνθρωποι και ζώα μοιράζονται τον χώρο, τον χρόνο και, κυρίως, την αγάπη τους.

Ιστορίες ανθρώπων και ζώων, στην πόλη και στην ύπαιθρο. Μπροστά από τον φακό της εκπομπής περνούν γάτες, σκύλοι, άλογα, παπαγάλοι, αρκούδες, αλεπούδες, γαϊδούρια, χελώνες, αποδημητικά πουλιά και φώκιες – και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Στο 18ο επεισόδιο της εκπομπής «Πλάνα με ουρά» που προβλήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 από την ΕΡΤ2 «πρωταγωνιστής» ήταν η Καβάλα, με το σενάριο να «γράφουν» τετράποδες αλλά και… φτερωτές υπάρξεις.

Η Τασούλα Επτακοίλη και οι συνεργάτες της συνομίλησαν αρχικά με την Κωνσταντίνα Κατσίτη από την ομώνυμη ιππική ακαδημία στο Δάτο και «εστίασαν» στα άλογα-θεραπευτές που βοηθούν πολλά παιδιά με κινητικές, νοητικές ή ψυχολογικές δυσκολίες.

Στη συνέχεια, ο φακός της εκπομπής «στάθηκε» στις προσπάθειες του Φιλοζωικού Σωματείου της Καβάλας «Αίσωπος», ενώ τέλος την «παράσταση» έκλεψαν οι τετράποδοι «ένοικοι» του Imaret της Καβάλας: Οι γάτες, ο σκύλος, οι χελώνες αλλά και τα πουλιά που «δεσπόζουν» στο εμβληματικό μνημείο-ξενοδοχείο της πόλης με την Γκλόρια Μισσιριάν να εξηγεί τη βαθύτερη σχέση μαζί τους.

Η εκπομπή «Πλάνα με ουρά» είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση on-demand μέσα από την πλατφόρμα της ERTFlix.

Δείτε την εκπομπή πατώντας εδώ