6ο Γυμνάσιο Καβάλας: Διαδικτυακή συμμετοχή στο πρόγραμμα “Tomorrow’s jobs: Think about your future”

Η συνάντηση διοργανώθηκε στο Rio Maior της Πορτογαλίας από το Agrupamento de Escolas Marinhas do Sal και παρευρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη Ρουμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία

Από τις  8 έως τις 14 Ιανουαρίου 2022, 7 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Καβάλας συμμετείχαν διαδικτυακά στη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του προγράμματος “Tomorrow’s jobs: Think about your future”. Στη συνάντηση που διοργανώθηκε στο Rio Maior της Πορτογαλίας από το Agrupamento de Escolas Marinhas do Sal παρευρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη Ρουμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Καβάλας προτίμησαν τη διαδικτυακή συμμετοχή τους λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η διασπορά τoυ Covid.

Την πρώτη μέρα της διαδικτυακής συνάντησης, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου ετοίμασαν ένα βίντεο χαιρετισμού με το οποίο συστήθηκαν στους μαθητές των άλλων σχολείων που βρίσκονταν στην Πορτογαλία, παρακολούθησαν την τελετή καλωσορίσματος και τις δράσεις γνωριμίας των μαθητών και περιηγήθηκαν σε αξιοθέατα της Πορτογαλίας με τη βοήθεια διαδικτυακού υλικού που έστειλαν οι Πορτογάλοι καθηγητές.

Τη δεύτερη μέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες έπαιξαν παιχνίδια και κουίζ και πήραν μέρος σε ένα δωμάτιο απόδρασης με ερωτήσεις που είχαν σχέση με τον πολιτισμό των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι Έλληνες μαθητές προετοίμασαν επίσης την παρουσίαση τους σχετικά με τα στρατιωτικά επαγγέλματα για την επόμενη μέρα και περιηγήθηκαν στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πορτογαλίας.

Την τελευταία μέρα της συνάντησης οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καβάλας μίλησαν για τα στρατιωτικά επαγγέλματα με τα οποία ασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και παρουσίασαν στους υπόλοιπους εταίρους τα αποτελέσματα της έρευνας τους και της συνέντευξης που πήραν από ανθρώπους που ασκούν στρατιωτικά επαγγέλματα.

Τέλος, ετοίμασαν ένα βίντεο αποχαιρετισμού και κατέγραψαν τις ιδέες τους για την εβδομάδα φιλοξενίας στην Καβάλα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2022.