Μακάριος Λαζαρίδης: Ζήτημα ζωής η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

Δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο περιθώριο του Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων καρκινοπαθών του νομού Καβάλας

Oβουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης παρέστη το πρωί της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου 2022, στο Μνημόσυνο που έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων καρκινοπαθών του νομού Καβάλας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου.

Αμέσως μετά, έκανε την εξής δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των αγαπημένων μας προσώπων που έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο. Η σκέψη μας βρίσκεται σε όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

Αγώνας που μπορεί να κερδηθεί, με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης» 2021 – 2025, που ήδη εφαρμόζεται, σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» που ξεκινάει εντός του έτους προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, αποτελούν στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης, προκειμένου η πρόληψη να καταστεί ‘’τρόπος ζωής’’ για όλους και να τοποθετηθεί στο επίκεντρο της λειτουργίας του κοινωνικού μας κράτους.

Είναι ζήτημα ζωής. Αξίζει τον κόπο».