Επίτιμος δημότης Καβάλας ο τέως Δήμαρχος Νυρεμβέργης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αποδέχτηκε ομόφωνα το αίτημα του Συλλόγου Αδερφοποίησης Καβάλας-Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ»-Το «ευχαριστώ» του τέως Δημάρχου Νυρεμβέργης Dr. Uli Maly

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στη συνεδρίαση στις 27 Ιανουαρίου 2022, συζήτησε το αίτημα του Συλλόγου Αδερφοποίησης Καβάλας-Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ» για την αναγόρευση του τέως Δημάρχου Νυρεμβέργης Dr. Uli Maly σε επίτιμο δημότη Καβάλας. Τόσο ο Δήμαρχος Καβάλας όσο και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, την ευγένεια και την δημοκρατικότητα του Dr. Uli Maly, ενώ όπως τονίστηκε, στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται η ιδέα της αδελφοποίησης σε όλη της την έννοια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του Συλλόγου «ΦΙΛΟΣ» και όπως σημειώνει ο πρόεδρός του, Σωτήρης Ξώγνος, «είμαστε υπερήφανοι για τον νέο επίτιμο συνδημότη μας». Ο κ. Ξώγνος, αφού μετέφρασε την απόφαση για την αναγόρευση ως επίτιμου δημότη Καβάλας του Dr. Uli Maly στα γερμανικά, έστειλε ένα αντίγραφο στον ίδιο, καθώς επίσης στο γραφείο δημοσίων σχέσεων και στο γραφείο τελετών, τιμών και εκδηλώσεων του Δήμου Νυρεμβέργης.

Κατόπιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Dr. Maly, ο τέως Δήμαρχο Νυρεμβέργης τού εξέφρασε τη χαρά και την ευαρέσκειά του για την υψηλή αυτή τιμή. «Ήταν κατενθουσιασμένος και ευχαρίστησε θερμά το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όλους τους Καβαλιώτες για την ομόφωνη απόφαση. Μου τόνισε επίσης ότι με μεγάλη χαρά θα ήθελε να έρθει στην Καβάλα για να παραλάβει την τιμητική διάκριση» σημειώνει ο κ. Ξώγνος. Αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση για το πότε θα γίνει η επίσημη τελετή.