Αντιπεριφέρεια Καβάλας: Με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Το πρόγραμμα των εορτασμών θα ολοκληρωθεί με την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή λεωφόρο

Η Αντιπεριφέρεια Καβάλας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων (λόγω των περιοριστικών μέτρων) και περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση και ξεκινούν το πρωί της προηγούμενης ημέρας και θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των Σπουδαστών και Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την Εθνική Επέτειο.
11:30: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

08:00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
Οι κάτωθι επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων λόγω των έκτακτων μέτρων, τα οποία ουδόλως μειώνουν το σεβασμό και τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Επανάστασης.
10:15: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.
10:30: Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Εκπαιδευτικός Κατερίνα Ιωαννίδου του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου.
11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.
Διαγγελέας στην εκφώνηση ο Αλέξανδρος Αρμάγος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
11:30: Παρέλαση στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών και Τμημάτων Στρατού.
18:10:  Επίσημη υποστολή της σημαίας.
Τελετάρχες ορίστηκαν οι Φιλιππία Κοχλιαρίδου και Σουλτάνα Φαρίνα, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς και ένας υπάλληλος που θα οριστεί από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Καβάλας.