Η ΕΡΤ3 στον Καπλανίδειο Ξενώνα: «Η Καβάλα και η Νέα Καρβάλη ξέρουν από προσφυγιά» [βίντεο]

Το Κανάλι της Κρατικής Τηλεόρασης «επισκέφτηκε» τον χώρο όπου, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας, φιλοξενούνται 16 πρόσφυγες από την Ουκρανία

Οπρόεδρος της Κοινότητας Νέας Καρβάλης Νίκος Καρακεΐσογλου και η Ουκρανή εθελόντρια Ελένη Λιτβινένκο, μίλησαν το πρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022 στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 και αναφέρθηκαν στη φιλοξενία των προσφύγων από την Ουκρανία, στον Οίκο Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας (Καπλανίδειος ξενώνας), με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας.

Η κ. Λιτβινένκο δήλωσε ότι οι Καβαλιώτες στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων, εξασφαλίζοντάς τους, εκτός από ένα ζεστό καταφύγιο, όλες τις προϋποθέσεις ομαλής προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Νέας Καρβάλης από την πλευρά του έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ενδιαφέρον που επέδειξε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να εγκατασταθούν άμεσα στον Οίκο Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας οι 16 συνολικά πρόσφυγες από την Ουκρανία (9 παιδιά και 7 μητέρες) και ευχαρίστησε όλους όσοι προσέφεραν γι’ αυτό τον σκοπό διάφορα προϊόντα, φάρμακα και υπηρεσίες.