Η Ευαγγελία Αρετογλίδου-Φωληά παρουσιάζει τα νέα της βιβλία

Τα παιδικά βιβλία και η ποιητική συλλογή της Καβαλιώτισσας συγγραφέως έχουν κατατεθεί και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, ώστε να είναι προσβάσιμα σε κάθε αναγνώστη

Η Ευαγγελία Αρετογλίδου – Φωληά έχει γεννηθεί στην όμορφη πόλη της Καβάλας. Μεγάλωσε στις παρυφές της και έως τώρα ζει μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον, γεμάτο από δέντρα, πουλιά, λουλούδια. Είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά και τρία εγγονάκια. Από μικρή της άρεσε στον ελεύθερό της χρόνο να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία. Έτσι, άρχισε στην εφηβική της ηλικία να γράφει τα πρώτα της ποιήματα. Έγραψε τα πρώτα της παραμυθάκια όταν έγινε µαµά και αργότερα, µε τον ερχομό των εγγονιών της κι έχοντας πλέον περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της, ασχολήθηκε πιο συστηματικά µε τη συγγραφή παραμυθιών.

Κάθε παραμυθάκι έχει να προσφέρει στα παιδιά ερεθίσματα, πληροφορίες και µηνύµατα που εντυπώνονται στο µυαλό τους. Οι ήρωες – πρωταγωνιστές είναι πλάσµατα της φύσης ή αντικείµενα της καθηµερινότητας, αλλά εκφράζουν πτυχές του ανθρώπινου χαρακτήρα. Προσπαθεί να µπαίνει σε κάθε έναν από τους χαρακτήρες αυτούς και να προβάλει τις σκέψεις και τα συναισθήµατά τους, και αυτό για εκείνη είναι πραγµατικά κάτι ιδιαίτερο και µοναδικό. Επέλεξε σε κάθε παραµυθάκι να δίνει χαρούµενο τέλος, γεµάτο αισιοδοξία, γιατί θεωρεί πως αυτή αποτελεί αναγκαίο και πολύτιµο εφόδιο στη σύγχρονη εποχή για τα παιδιά που τώρα µεγαλώνουν.

Tον Απρίλιο του 2021, η Ευαγγελία Αρετογλίδου – Φωληά, συγγραφέας από την πόλη της Καβάλας εξέδωσε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η κυρία Γρίπη και τας παιδιά της» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις I-Write. Το παραμύθι της κυρίας Γρίπης το έγραψε πριν τρία χρόνια, όμως η έκδοσή του συνέπεσε τυχαία µε την πανδημία που ζούμε σήμερα – ίσως αυτή ήταν απλά η αφορμή για να ξεκινήσει κάτι που χρόνια περίμενε! Το παραμύθι «Η κυρία Γρίπη και τα παιδιά της» έχει βραβευθεί από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κυπρίων Ελλάδος (ΕΠΟΚ) και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

Η ίδια, τον Φεβρουάριο του 2022 συμμετείχε με έργο της στην Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο και διανέμεται σε πολλές βιβλιοθήκες της Ελλάδος, καθώς και σε βιβλιοθήκες της ομογένειας του Εξωτερικού.

Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2022, εξέδωσε ποιητική συλλογή με τίτλος «Ο κάμπος της ψυχής μου», σε συνεργασία με την συγγραφέα Κυρμανίδου Σωτηρία και με την υποστήριξη της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, η οποία αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική και τον Καναδά.

Αντίτυπα όλων των παραπάνω έχουν κατατεθεί και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, ώστε να είναι προσβάσιμα σε κάθε αναγνώστη.

Τέλος, έχει δημιουργήσει δύο δωρεάν e-books για παιδιά, «Το φτερό της κουκουβάγιας» που διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Openbook και «Το βελουδένιο μαξιλαράκι» που διατίθεται μέσω έταιρης πλατφόρμας.

In this article