Μαθητικές ταινίες: Βραβείο καλύτερου σεναρίου για την ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας

Το σχολείο συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ το οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Παναγίας «Το Κάστρο»

Βραβείο καλύτερου σεναρίου απέσπασε η ταινία της ομάδας κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας με τίτλο «Το υπέροχο ψηλαφητό σκοτάδι σου» στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ το οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Παναγίας «Το Κάστρο».

Οι μαθητές προχώρησαν στη δημιουργία της ταινίας έχοντας ως σκοπό την καταπολέμηση των στερεοτύπων και προκαταλήψεων και την καλλιέργεια και προαγωγή του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Προηγήθηκαν συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά προβληματίστηκαν, συζήτησαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες και την ένταξή τους στην καθημερινή ζωή.

Η ταινία δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τα παιδιά με την κάμερα του σχολείου και χωρίς καμιά βοήθεια από επαγγελματίες του είδους. Συντονίστρια της ομάδας ήταν η φιλόλογος, Ματούλα Καμίδου και συνεργάτιδα η φιλόλογος, Όλγα Κωνσταντά.

Η ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας ξεκίνησε τις δράσεις της το σχολικό έτος 2010-11. Έχει δημιουργήσει 11 ταινίες μυθοπλασίας και 2 ντοκιμαντέρ και έχει πάρει 4 βραβεία μέχρι τώρα σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς για ταινίες.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία μπορείτε να βρείτε εδώ.