Καβάλα: Η «Κουζίνα της Αγάπης» της Ντιάνας μαγείρεψε μαζί με τα παιδιά της Παιδόπολης [φωτογραφίες]

Το Diana's Meals και η Στέλλα Αργυρίου «βρέθηκαν» στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας στο πλαίσιο του project «Μαγειρεύουμε με τα παιδιά»

Ήταν μια ιδέα που «μαγειρεύονταν» εδώ και καιρό… Η Ντιάνα Κατζομύτη και το Diana’s Meals [διαβάστε περισσότερα για το εγχείρημα της Καβαλιώτισσας πατώντας εδώ] ήθελαν να επισκεφτούν σχολεία της περιοχής και να βάλουν τα παιδιά στο «παιχνίδι» της μαγειρικής. Λόγω της πανδημίας όμως, το όλο project «πήγε» πίσω…

Μέχρι που έφτασε η ώρα και η αρχή έγινε από το Παράρτημα Καβάλας του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού…

Λίγο πριν το Πάσχα, η Ντιάνα επισκέφτηκε την «Παιδόπολη» και μαγείρεψε μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί ένα «μενού» πέντε πιάτων: μπάρα δημητριακών, μπισκότα με πασχαλιά, burger λαχανικών, μοβ μακαρόνια και καροτόσουπα.

Η Ντιάνα μεταφέρει την εμπειρία της στο KAVALA POST: «Ήταν απίστευτο! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Χωριστήκαμε σε ομάδες, μοιράσαμε αρμοδιότητες και όλοι συνεργάστηκαν άψογα. Έφαγαν ό,τι μαγείρεψαν με μεγάλη χαρά, δοκίμασαν καινούριες γεύσεις που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ και που πίστευαν ότι δεν θα τους αρέσουν και στο τέλος ζήτησαν να το κάνουμε κάθε Σάββατο. Τους υποσχέθηκα ότι θα προσπαθήσω να το κάνουμε τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. Η μεγαλύτερη δε, χαρά ήταν όταν ένας μικρός δήλωσε ότι θέλει να… γίνει μάγειρας»!

Στο πρώτο αυτό εγχείρημα συμμετείχε και η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου η οποία έφερε πασχαλινά δώρα στα παιδιά και μίλησε μαζί τους. «Ευχή μας είναι να μπορέσει όλο αυτό το project να γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας και να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνει η Ντιάνα.

Τα υλικά για το μαγείρεμα ήταν μια ευγενική προσφορά των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.