Ο Δήμος Καβάλας «κάνει μια ευχή» για τα παιδιά και «βάφει» μπλε το Δημαρχείο

Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες-Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και «φωτίζει» ξανά την ελπίδα

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του Οργανισμού.

Ο Δήμος Καβάλας υποστηρίζει το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλει στη διάδοση του οράματος και του έργου του, με τη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish.

Ο Δήμος Καβάλας ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Οργανισμού και έτσι το βράδυ της Παρασκευής 29 Απριλίου 2022, οι πολίτες της Καβάλας θα μπορούν να απολαύσουν τη φωταγώγηση, να φωτογραφηθούν στο σημείο και να ανεβάσουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας tag τα προφίλ του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος!

Η Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, δήλωσε: «Επιστρέφοντας στη νέα μας πραγματικότητα και με τη μερική άρση των περιορισμών, έχουμε επιταχύνει, ώστε να διπλασιάσουμε τις εκπληρώσεις ευχών. Υπάρχουν παιδιά μας που περιμένουν ακόμα και 2 χρόνια για την εκπλήρωση. Η συμβολή όλων μας για τη θεραπεία τους είναι σημαντική! Οι Δήμοι είναι κοντά μας και ανταποκρίνονται σε κάθε μας αίτημα! Σας ευχαριστούμε πολύ».

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Καβάλας θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Make-A-Wish. Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα. Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών».

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3-18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά ένα δώρο. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο Οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.800 ευχές, 230 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2021 παρά τους περιορισμούς λόγω Covid -19.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του Make-A-Wish επισκεφθείτε τη σελίδα του εδώ.