Ένα διαφορετικό… παραμύθι για τις μητέρες και τα άτομα με αυτισμό

«Οι Παραμυθάδες» τιμούν τη Γιορτή της Μητέρας και παράλληλα καλούν τον κόσμο να στηρίξει έναν Σύλλογο που επιτελεί ένα δύσκολο και συνάμα σημαντικό έργο

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, Γιορτή της Μητέρας, «Οι Παραμυθάδες» θυμούνται ένα παραμύθι που φέρουμε στην καρδιά μας από το πιο αγαπημένο μας πρόσωπο…τη μάνα! Με την ευκαιρία της γιορτής της, καλούν τον κόσμο να το μοιραστούν μαζί τους, στις 18:30 στη Μεγάλη Λέσχη (Κύπρου 12-14).

Παράλληλα, θέλοντας να την τιμήσουν, αφιερώνουν τη βραδιά στις μητέρες που η ζωή τους πρόσφερε ένα ιδιαίτερο παιδί, που απαιτεί περισσότερη φροντίδα και αγάπη. Για τον λόγο αυτό, επέλεξαν να διαθέσουν τα έσοδα στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Έτσι, αντί εισιτηρίου εισόδου, θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση προς τον συγκεκριμένο σύλλογο για τη στήριξη στο σημαντικό έργο τους.

Ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Καβάλας για την ευγενική υποστήριξη, καθώς και τον καλό τους φίλο και συνεργάτη Μανώλη Παργεντάκη για τη μουσική του συνοδεία.

Λίγα λόγια για τον τιμώμενο Σύλλογο

Τον Αύγουστο του 2018 ιδρύσαμε τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με σκοπό την στήριξη των Αυτιστικών και των οικογενειών τους, όσων αφορά τη διασφάλιση των ισότιμων Δικαιωμάτων στη ζωή (υγεία-εκπαίδευση-εργασία) και την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω του κοινωνικού αποκλεισμού τους!

Βασικός μας στόχος είναι η ίδρυση πρότυπων δομών Εκπαίδευσης ΚΔΗΦ (Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας) και ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) για ωφελούμενους 18 ετών και άνω, διασφαλίζοντας τα μέσα για μια προστατευόμενη και αξιοπρεπή ζωή όταν οι γονείς δεν θα μπορούν πλέον βιολογικά να ανταποκριθούν.

Ο Σύλλογός μας αριθμεί πάνω από 100 μέλη, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα με Αυτισμό.

Πάγιες ετήσιες εκδηλώσεις του Συλλόγου αποτελούν τα χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά μας bazaars, καθώς και διοργανώσεις αφιερωμένες στον Αυτισμό τον μήνα Απρίλιο (Όπως η ενημερωτική ημερίδα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας με τίτλο «Μάθε για τον Αυτισμό»).

Είμαστε ενεργά μέλη της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜ-Θ, της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2021, με προσωπική βοήθεια εθελοντών-δωρητών, πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια της έδρας του Συλλόγου μας, στην Αρκαδίου 4 στον Βύρωνα.

Γονείς, κηδεμόνες ή φίλοι σας καλούμε να στηρίξετε το έργο μας.