Στο Διοικητήριο της Καβάλας οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου

Οι πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία που κατέστρεψε ολοσχερώς την παραγωγής τους, θα βρεθούν το πρωί της Τρίτης στην Καβάλα για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους που ξεκίνησαν με το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στη Γαληψό

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις-αντιδράσεις τους οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, απ’ την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγή τους. Οι αγρότες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση που έχουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τον ΕΛΓΑ, μιας και μπορεί στα λόγια να λένε (μέσω των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών) ότι είναι δίπλα τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν… έργα!

Για το λόγο αυτό, το πρωί της Παρασκευής 1/7, έκλεισαν συμβολικά την παλαιά Εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης για λίγα λεπτά στη Γαληψό και την Τρίτη 5/1 αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στην πόλη της Καβάλας, με το ψήφισμα που πρόκειται να καταθέσουν στο Διοικητήριο. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου η κινητοποίηση τους να είναι μαζική, για να μπορέσει έτσι και το μήνυμα τους να είναι ισχυρό, ο Αγροτικός Σύλλογος του Παγγαίου απευθύνει μήνυμα προς όλους τους αγρότες της περιοχής να συγκεντρωθούν νωρίς το πρωί της Τρίτης στον κόμβο του Αγίου Σίλα.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου αναφέρει σχετικά: «Καλούνται όλοι οι πληγέντες αγρότες του Δήμου Παγγαίου να προσέλθουν την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 6.30 το πρωί στον κόμβο του Αγίου Σίλα, με τα επιβατικά τους αγροτικά αυτοκίνητα, ώστε να κατευθυνθούν στη συνέχεια στο Διοικητήριο Καβάλας όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα σχετικά με τις αποζημιώσεις τους, στους αρμόδιους φορείς».

Περιμένουν τη σύσκεψη της Δευτέρας 4/7 στην Αθήνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγρότες περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της σύσκεψης εκπροσώπων 5 υπουργείων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα, με αντικείμενο της αποζημιώσεις που θα πρέπει να πάρουν, και μάλιστα με fast truck διαδικασίες.