Η Αγάπη τούς οδήγησε στην αίθουσα της «Μεγάλης Λέσχης» [φωτογραφίες]

Οι 200 ζωγραφιές των παιδιών που συμμετείχαν στη δράση «Οδηγός μας η Αγάπη», με μηνύματα και συνθήματα κατά της βίας, εκτέθηκαν στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης

Οι ζωγραφιές περίπου 200 παιδιών, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, εκτέθηκαν την Παρασκευή 1 Ιουλίου σε ισόγεια αίθουσα της «Μεγάλης Λέσχης». Τα παιδιά είχαν κληθεί να ζωγραφίσουν μηνύματα και συνθήματα κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται.

Η Έκθεση των ζωγραφιών αποτελούσε μέρος εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο και το Συμβουλευτικών Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας, κι είχε ως τίτλο: «Οδηγός μας η ΑΓΑΠΗ».

Στην ομιλία του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Απόστολος Μουμτσάκης, τόνισε ότι «η βία είναι ένα θέμα που γίνεται άμεσα αντιληπτό από τα παιδιά, όποια κι αν είναι η ηλικία τους.

Κι αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα αυτής τής έκθεσης.

Απομένει σε εμάς τους μεγάλους να ανακαλύπτουμε και να ερμηνεύουμε κάθε φορά

αυτά που κρύβονται μέσα σε ένα ζωγραφισμένο χαρτί.

Πολλές φορές, όπως στην περίπτωσή μας, τα μηνύματα εκφράζουν καταγγελία, σκληρή κριτική και απόγνωση, για όσα άσχημα επιτρέπουμε να συμβαίνουν στον κόσμο εμείς οι μεγάλοι.

Κι αυτό που μας λένε διαχρονικά τα παιδιά, όλα τα παιδιά, όλου του κόσμου,

όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, είναι ότι θέλουν να ζουν σε έναν κόσμο ειρηνικό, δίχως βία, έναν κόσμο που να πλημμυρίζει από αγάπη.

Σήμερα τα επιβραβεύουμε, υπογραμμίζοντας έντονα το μήνυμά τους».

Η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης, Κατερίνα Κουμανίδου, αναφέρθηκε στην σημασία της ζωγραφικής ως μέσο έκφρασης των παιδιών.

Η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, Μαρία Στεργίδου, μίλησε με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τα μηνύματα στις παιδικές ζωγραφιές».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, δόθηκαν Έπαινοι Συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, που, μέσω της ζωγραφιάς τους, εξέφρασαν το δικό τους μήνυμα κατά της Βίας.

Η Επόμενη Εκδήλωση

  • Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

21:00 Προαύλιος χώρος Δημοτικού σχολείου Ζυγού

Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με ομιλία από τον Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοφάνη Μαλκίδη, μουσικοθεατρική παράσταση και μικρασιάτικα μουσικά ακούσματα.