Νέο Bravo στο Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα!

Το σχολείο διακρίθηκε στον 5ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2022 στην κατηγορία «Καλές Πρακτικές στο Στόχο 10-Λιγότερες ανισότητες»

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας με υπεύθυνους καθηγητές την Διευθύντρια Όλγα Γκούμα και τον Υποδιευθυντή Δημήτρη Πλασάτη συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2022, για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους, στον οποίο καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών & των μαθητριών για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Το σχολείο βραβεύτηκε στην κατηγορία “Καλές Πρακτικές στο Στόχο 10-Λιγότερες ανισότητες” με τη συμμετοχή του με τίτλο: “Faces of Resilience”: Life Lessons Learned from 14 Holocaust Survivors.

Στόχος της δράσης ήταν η αναγωγή της ιστορικής μνήμης σε συμβολική μνήμη ενάντια σε κάθε μορφής προκατάληψη και ιδεοληψία, μέσα από τη διδακτική του Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο συνεργατικών δράσεων που προάγουν την άρση των στερεοτύπων και των ανισοτήτων. Το πρόγραμμα μέσα από στοχευμένες δράσεις έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να “συναντηθούν” με γόνους επιζησάντων του ολοκαυτώματος και να «ακούσουν» τις προσωπικές τους ιστορίες σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν πως η Ιστορία επηρεάζει καθοριστικά όχι μόνο την ιστορία της κάθε επιμέρους Κοινότητας αλλά και την προσωπική Μικροϊστορία των μελών που την απαρτίζουν.

Με αφορμή τη Διάκριση οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον Ιωσήφ Μεβοράχ για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση και στη Διάκριση του προγράμματος.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 351 σχολεία, κατατέθηκαν 650 εκπαιδευτικές προτάσεις συμμετείχαν 450 εκπαιδευτικοί και 20.229 μαθητές. Φορέας διοργάνωσης του Διαγωνισμού ήταν το Quality Νet Foundation που αποτελεί έναν εξειδικευμένο Οργανισμό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που από το 1997 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Η ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών έγινε κατά 80% με αξιολόγηση από Κριτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της εκπαίδευσης και κατά 20% από ψηφοφορία του κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που το σχολείο διακρίνεται στο διαγωνισμό των Bravo schools. Eπιπλέον, το σχολικό έτος 2021-2022 το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα έλαβε άλλες δυο σπουδαίες διακρίσεις με αφορμή προγράμματα και δράσεις που υλοποίησε η εκπαιδευτικός του σχολείου Λάζου Χρυσούλα. Για την ακρίβεια έλαβε Χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση από το Education Leaders Awards 2022 και Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό English Language Teaching (ELT) Excellence Awards 2022.