Αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα από το ΒΙΟΠΑ Καβάλας στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η εκδήλωση για την παράδοση του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Βιοτεχνικού πάρκου – Με το νέο σύστημα πολλαπλασιάζεται η δυναμική της δράσης της ομάδας που αναλαμβάνει κατά την αντιπυρική περίοδο

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΒΙΟΠΑΚ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους την Τετάρτη 06/07/2022 στις 18:00 στον χώρο του Βιοτεχνικού πάρκου στην εκδήλωση για την παραλαβή ενός αυτόνομου πυροσβεστικού συστήματος προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παραρτήματος Νομού Καβάλας.

Στόχος αυτής της πράξης είναι να ενισχυθούν με θετικά αποτελέσματα οι εθελοντές του παραρτήματος στις περιπολίες πυροφύλαξης, δασοπυρόσβεσης που πραγματοποιούνται κατά την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

Το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης Καβάλας έχει στις τάξεις της περί τους 50 εθελοντές διασώστες, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια την ανάλογη εκπαίδευση  των 52 ωρών θεωρητικού και πρακτικού περιεχομένου από την πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, όπου μετά από την τελική διαδικασία των εξετάσεων έλαβαν και την πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία στα αντίστοιχα αντικείμενα προφύλαξης και δασοπυρόσβεσης.

Έτσι μιας και η ομάδα κινητοποιείται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αριθμό μητρώου σ’ αυτή 6/2016,συνδράμει σε αντίστοιχα συμβάντα βοηθώντας τους φορείς υπέρ του τόπου των πολιτών και του δασικού μας πλούτου.

Το αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα μετά από συνεννόηση, τοποθετείται σε αγροτικό φορτηγό της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια»  εξυπηρετώντας τις ανάγκες μιας ανάλογης κατάστασης που στην δεδομένη στιγμή μπορεί να συμβεί.

Έτσι όλοι μαζί σαν σύνολο εθελοντές, επαγγελματίες και φορείς, παίρνουμε μέρος ο κάθε ένας με τον τρόπο του στις ανάγκες τόσο της πυροφύλαξης αλλά εάν χρειαστεί και της καταστολής μιας δασικής πυρκαγιάς που θα μπορεί με το αντίστοιχο πυροσβεστικό σύστημα να χτυπηθεί στην γέννηση της, βοηθώντας παράλληλα και την πολιτική προστασία της περιφερειακής ενότητας Νομού Καβάλας.

Όσο για τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καβάλας, με αυτήν την κίνηση πολλαπλασιάζεται η δυναμική της δράσης τους στο ήδη έντονο έργο που αναλαμβάνουν κατά την αντιπυρική περίοδο.