Αντιπεριφέρεια Καβάλας: Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και πλημμυρών [φωτογραφίες]

Συνεργεία της ΠΕ Καβάλας επιχειρούν σε όλη την έκταση του Νομού με στόχο την προστασία την προστασία των συμπολιτών μας

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης κινδύνων πυρκαγιάς και συνδρομής στο έργο των γενικότερων βελτιώσεων δασικών δρόμων του Νομού Καβάλας, η Αντιπεριφέρεια Καβάλας ενημερώνει ότι καθ’ όλη την διάρκεια των προηγούμενων ημερών, συνεργεία της ΠΕ Καβάλας, υπό την επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, επιχείρησαν σε περιοχές του ορεινού όγκου του Νομού, διανοίξεις δασικών δρόμων. Ειδικότερα η παρέμβαση αφορούσε την διάνοιξη περίπου 3 χιλιομέτρων δρόμου κατάλληλου για τις ανάγκες της δασοπροστασίας στην περιοχή του Πλαταμώνα Καβάλας (κορυφή Τσάλτα).

Προηγουμένως και σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, συνεργεία της ΠΕ Καβάλας παρείχαν με επιτυχία την συνδρομή τους σε εργασίες καθαρισμού της Κεντρικής Τάφρου του ποταμού Νέστου στα πλαίσια αντιμετώπισης κινδύνων πλημμυρικών φαινομένων.

Επιπλέον ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού χόρτων και βλάστησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Καβάλας, με πιο πρόσφατη παρέμβαση τον καθαρισμό στην 11η επαρχιακή οδό από το Παλαιοχώρι έως τη Νικήσιανη, ενώ συνεργεία της ΠΕ Καβάλας επιχειρούν τον έλεγχο και αποκατάσταση ηλεκτρολογικών προβλημάτων στον οδοφωτισμό του δικτύου του Νομού.

Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται καθημερινά, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των συμπολιτών μας.