Κοινωνική ευθύνη και ΒΙΟΠΑ Καβάλας σε αγαστή «συνεργασία»

Παραδόθηκε ένα αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Νομού Καβάλας για τις ανάγκες πυρασφάλειας και δασοπυρόσβεσης

Παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022 από τη Διοίκηση του ΒΙΟΠΑ Καβάλας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Δήμο Καβάλας, το αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Νομού Καβάλας.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενισχυθούν με θετικά αποτελέσματα οι εθελοντές του Παραρτήματος στις περιπολίες πυροφύλαξης και δασοπυρόσβεσης που πραγματοποιούνται κατά την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε.

Το αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα μετά από συνεννόηση, τοποθετείται σε αγροτικό φορτηγό της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, έτοιμο να συνδράμει τις προσπάθειες για κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

«Ο δασικός μας πλούτος είναι υπερπολύτιμος, με την προστασία του να είναι πρώτιστης σημασίας για όλους μας. Μια προστασία, όμως, που δεν εξασφαλίζεται με τη θεωρία, αλλά με πράξεις, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να προσχωρήσουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία, ενισχύοντας το σημαντικό έργο των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με γνώμονα την προστασία του Περιβάλλοντος, του “σπιτιού” μας», αναφέρει σε δηλώσεις του στο KAVALA POST ο πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ Καβάλας, Παύλος Τσουμάκης.