Λειτουργία και μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Μητροπολίτου ΦΝΘ κυρού Προκοπίου

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος ετέλεσε το νεκρώσιμο τρισάγιο στην ιερά Μονή του του αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας

Στην επέτειο μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου και με την προτροπή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, τελέσθηκε στην ιερά Μονή του του αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας Λειτουργία και μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, ο οποίος αυτήν την ημέρα εόρταζε λιτά και ταπεινά τα ονομαστήριά του.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, συνεπής στην ιερή υποχρέωσή του και στην από την ημέρα της ενθρονίσεώς του προσωπική του δέσμευση για τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης του αμέσου προκατόχου του, μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου, ετέλεσε το νεκρώσιμο τρισάγιο, κατά την τάξη της Εκκλησίας μας, επί του ιερού μνήματος, στο προαύλιο της ιεράς Μονής, στο σημείο που ο ίδιος, ολίγον προ του αιφνιδίου θανάτου του, είχε υποδείξει ως σημείο της ταφής του, πλάι στο τελευταίο δημιούργημά του, τη Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων «Ο Άγιος Σίλας».

Στη μνήμη εκείνου, που συνέδεσε τη ζωή του με την ιστορία του τόπου και της Εκκλησίας μας και άφησε το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του σε αυτήν. Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

Εκ της Ιεράς ΜητροπόλεωςΦιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου