Η μέτρηση της ταχύτητας του… ήχου, έφερε (και πάλι) στην κορυφή το Γυμνάσιο της Νέας Περάμου

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του σχολείου κατέκτησαν την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών «Θέλουμε πειράματα», στον οποίο συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα απ’ όλη την Ελλάδα

Το Γυμνάσιο Νέας Περάμου με το πείραμα «Μετράμε την ταχύτητα του ήχου! » κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) «Θέλουμε πειράματα». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία αλλά και φροντιστήρια από όλη την Ελλάδα!

Τα 7 παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου (Μουρατίδης Άγγελος, Μπιλικαΐδης Γιώργος, Μπιλικαΐδης Πέτρος, Μπλούχος Αριστοφάνης, Πούλος Αθανάσιος, Σκαμνιώτη Γεωργία & Χακμπάλλα Ύλλκα) με την καθοδήγηση του καθηγητή τους Χρήστου Χρηστίδη συμμετείχαν σε ένα βίντεο με ένα εύκολο πείραμα Φυσικής.

Η ομάδα των παιδιών χρησιμοποίησε έναν …πλαστικό σωλήνα γνωστού μήκους που το ένα άκρο του ήταν κλειστό. Στο ανοικτό άκρο παρήγαγαν έναν ήχο και με ένα απλό μικρόφωνο υπολογιστή κατέγραψαν τον χρόνο που έκανε ο ήχος μετά την ανάκλασή του στο κλειστό άκρο. Έτσι υπολόγισαν την ταχύτητα του ήχου με μεγάλη ακρίβεια αλλά κυρίως εύκολα!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθειά τους!

Αποτελέσματα του διαγωνισμού: https://www.eef.gr/articles/apotelesmata-tou-diagwnismou-theloume-peiramata-2022

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βιντεοπείραμα των παιδιών στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://youtu.be/CLFRDID48Kg