«Επικίνδυνες αναθυμιάσεις» μετά την πτώση του Antonov-12 στο Παγγαίο: Εντολή εκκένωσης της περιοχής από τις Αρχές

Το σημείο της συντριβής οριοθετείται σε ακτίνα 500 μέτρων - Άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί κάνουν λόγο για «περίεργη» μυρωδιά

Λίγο μετά τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2022 δόθηκε εντολή σε όσους βρίσκονται κοντά στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Antonov-12 να απομακρυνθούν λόγω των «επικίνδυνων και τοξικών αναθυμιάσεων» που εκλύονται από το αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το ουκρανικών συμφερόντων μεταγωγικό Antonov-12 που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου με προορισμό την Ιορδανία μετέφερε «12 τόνους επικίνδυνου φορτίου».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο ξεκίνησε από Ουκρανία και μέσω Σερβίας πήγαινε Ιορδανία φορτωμένο με πυρομαχικά. Περνούσε από διεθνές FIR. Αλλές, πάλι, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είναι ουκρανικό και εκκίνησε από τη Σερβία καθώς το είχε μισθώσει ιδιωτική σερβική εταιρεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εντολές των πυροτεχνουργών του στρατού είναι οι πυροσβέστες να απομακρυνθούν σε απόσταση 500 μέτρων εξαιτίας του επικίνδυνου φορτίου.

Στο σημείο της συντριβής μεταβαίνουν πυροτεχνουργοί προκειμένου να ελέγξουν το φορτίο και εφόσον κριθεί πως είναι ασφαλής η προσέγγιση, τότε θα μεταβούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία.

Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας: «Μας ζήτησαν να απομακρυνθούμε»

Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται στο σημείο μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η εντολή που έχουν λάβει είναι να απομακρυνθούν όλοι από το σημείο της συντριβής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι αστυνομικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος που συνετρίβη, είναι «ειδικό» και υπάρχει πληροφορία ότι μετέφερε πυρομαχικά.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς είχε οριοθετηθεί.