Πτώση Antonov-12 στο Παγγαίο: Στο Νοσοκομείο Καβάλας δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα

Μεγαλώνει η ακτίνα «οριοθέτησης» γύρω από το δυστύχημα - Ακόμα και... 800 μέτρα από το σημείο συντριβής εκτοξεύθηκαν συντρίμμια του μοιραίου μεταγωγικού

2άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε ανάμεσα στο Παλαιοχώρι και τους Αντιφιλίππους ως αποτέλεσμα της συντριβής του αεροσκάφους Antonov-12 διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με αναπνευστικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πυροσβέστες δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Στο σημείο της συντριβής πρόκειται να βρεθούν ειδικοί πυροτεχνουργοί του Ελληνικού Στρατού, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να γίνει με το πρώτο φως της ημέρας, αφού οι συνθήκες που επικρατούν αυτήν τη στιγμή δεν ευνοούν την όποια επιχείρηση με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το μεταγωγικό Antonov-12 μετέφερε, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, μετέφερε 12 τόνους «επικίνδυνο φορτίο», χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί ακριβώς ποιο ήταν αυτό.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και δύο ώρες μετά την πρόσκρουση σημειώνονταν εκρήξεις, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές, συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν βρεθεί και σε απόσταση 800 μέτρων από το σημείο της συντριβής!