Καβάλα: Εξετάζουν αν η νηπιαγωγός η οποία φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικα συνδέεται με κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

«Η κύρια μου είπε αυτά που κάνουμε μεταξύ μας είναι μυστικό»: Έχουν γίνει καταγγελίες για ασέλγεια της νηπιαγωγού σε παιδάκια ηλικίας 3, 5 και 4 ετών, ενώ παράλληλα κατηγορείται από τους γονείς ότι φωτογράφιζε τα παιδιά στα οποία ασελγούσε

Ανατριχίλα προκαλεί η είδηση ότι μια νηπιαγωγός φέρεται να ασελγούσε σε αγοράκια και κοριτσάκια ηλικίας 3, 5 και 4 ετών σε Βρεφονηπιακό Σταθμό της Καβάλας και μάλιστα απαθανάτιζε τις πράξεις της. Ο φορέας του Δήμου στον οποίο ανήκει ο σταθμός διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά τις τέσσερις καταγγελίες γονέων και την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 έχει κληθεί να καταθέσει η μητέρα του ενός κοριτσιού.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν εάν η παραπάνω υπόθεση με την νηπιαγωγό συνδέεται με τη σύλληψη ενός 43χρονου στη Δράμα ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δυο υποθέσεις συνδέονται, μιας και στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκε τεράστιο υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ από την άλλη η νηπιαγωγός κατηγορείται από τους γονείς ότι φωτογράφιζε τα παιδιά στα οποία ασελγούσε.

Το ιστορικό των καταγγελιών

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τον Σεπτέμβριο του 2021 υπήρξε καταγγελία για τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια από τον φορέα του Δήμου. Στη συνέχεια υπήρξαν άλλες δυο καταγγελίες, κατά τις οποίες η νηπιαγωγός μετακινήθηκε σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων. Η τέταρτη καταγγελία η οποία έγινε οδήγησε πριν από λίγες ημέρες τον φορέα του Δήμου στην άσκηση κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού να μεταβαίνει την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 στα γραφεία του φορέα για να καταθέσει τα στοιχεία που έχει.

Σοκάρουν οι καταγγελίες των γονέων

«Και εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε σοκαρισμένοι από αυτά που είδαμε να μας περιγράφει το παιδί μας ότι της έκανε στα ευαίσθητα της σημεία, αφού της έβγαζε τα ρούχα, η συγκεκριμένη νηπιαγωγός που εμπιστευτήκαμε το παιδί μας. Της έλεγε μάλιστα ότι “μπορούμε να λέμε μικρά ψεματάκια” και “η κύρια μου είπε αυτά που κάνουμε μεταξύ μας είναι μυστικό και να μην τα λέω ούτε στη μαμά, ούτε στα άλλα παιδιά.” Το κακό που προξένησε στη δική μου κόρη, αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία και μάλιστα φωτογραφίζοντας τις πράξεις της, όπως καταγγέλθηκε από άλλα παιδιά, είναι κάτι που εύχομαι και ελπίζω η δικαιοσύνη να το τιμωρήσει ανάλογα» λέει στο protothema.gr μέσω του δικηγόρου της η μητέρα του μόλις 3,5 ετών κοριτσιού. Οι γονείς της ανήλικης που απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο μετά την προτροπή του δικηγόρου τους, ενώ έχουν καταγράψει τις συνομιλίες τους με το παιδί τους.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Χρυσόστομος Βελάκης ανέφερε στο protothema.gr: «Πριν υποβληθεί η μήνυση από την πλευρά των γονέων της ανήλικης, για ασελγείς σεξουαλικές πράξεις οι οποίες φέρουν την μορφή κακουργήματος, εις βάρος της ηλικίας 3,5 ετών ανήλικης κόρης τους, προηγήθηκε η επιστημονική εξακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Έτσι, με την καθοδήγηση και επιστημονική κατεύθυνση ειδικής παιδοψυχολόγου, το παιδί περιέγραψε με ακρίβεια στους γονείς του το τι ακριβώς του συνέβη από την πλευρά της συγκεκριμένης νηπιαγωγού στον παιδικό σταθμό που πήγαινε. Όλα όσα περιέγραψε το παιδί, κατεγράφησαν και απεικονίσθηκαν μέσω βίντεο, η επισκόπηση του οποίου δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι πράγματι συνέβη. Σημειώνω, ότι ένα παιδί αυτής της ηλικίας δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε τις παραστάσεις, ούτε τις προσλαμβάνουσες, ώστε να μπορεί να “φανταστεί” σεξουαλικές πράξεις και χειρονομίες στη γενετήσια περιοχή. Έτσι, αυτό που μένει, όταν οι συγκεκριμένες πράξεις περιγράφονται επακριβώς από ένα παιδί αυτής της ηλικίας, είναι ότι αυτές δυστυχώς έχουν συμβεί εις βάρος του».

Απαθανάτιζε τα παιδιά την ώρα που ασελγούσε πάνω τους

Να σημειωθεί ότι επειδή η νηπιαγωγός, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, απαθανάτιζε τα παιδιά την ώρα που ασελγούσε πάνω τους και οι Αρχές υποψιάζονται ότι ενδεχομένως να συμμετέχει σε κύκλωμα διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού και για τον λόγο αυτό εξετάζουν το υλικό που βρήκαν στην κατοχή του 43χρονου ο οποίος είχε 2,5 εκατομμύρια αρχεία παιδικής πορνογραφίας!

Οι αστυνομικές αρχές έφθασαν στα ίχνη του 43χρονου μετά από ενημερωτικά έγγραφα από τις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας οι οποίες εντόπισαν στο darkweb έναν διαδικτυακό χώρο επικοινωνίας παιδόφιλων.

*Πηγή: protothema.gr