Ελλάδα, 2022: Στην ουρά για ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο που… ΔΕΝ μπορεί να αγοραστεί online! [φωτογραφίες]

Την εποχή που κάποιος μπορεί να αγοράσει «από την άλλη άκρη του κόσμου» σχεδόν τα πάντα, δεν μπορεί να «κλείσει» ακτοπλοϊκό εισιτήριο από/προς Θάσο! Αποτέλεσμα; Ουρές, ταλαιπωρία, ανασφάλεια, εκνευρισμός...

Πολλοί αναγνώστες του KAVALA POST μάς έχουν τελευταία θέσει το αυτονόητο ερώτημα: «πώς είναι δυνατόν τη σήμερον που μπορεί κάποιος να αγοράσει τα πάντα διαδικτυακά, να μην μπορεί να κλείσει ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο από ή/και προς το νησί της Θάσου»;

Αφορμή, προφανώς, εν μέσω μιας καλοκαιρινής περιόδου κατά την οποία το νησί «βουλιάζει» από Τουρισμό, οι ατελείωτες ουρές που σχηματίζονται στα εκδοτήρια, η αδυναμία προγραμματισμού των επισκεπτών, ο εκνευρισμός, τα κορναρίσματα στα λιμάνια -κυρίως του Λιμένα και του Πρίνου, αλλά, ενίοτε, και στης Καβάλας- και, φυσικά, τα αυτοκίνητα που μένουν «απέξω»!

Τη στιγμή που κάποιος μπορεί να αγοράσει διαδικτυακά από την άλλη άκρη του κόσμου σχεδόν τα πάντα, από μία… καρφίτσα έως ένα… αυτοκίνητο (!) και, εννοείται, παντός είδους εισιτήρια (ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, για τρένο, λεωφορείο κτλ.), δεν μπορεί να «κλείσει» ένα εισιτήριο για να πάει ή να γυρίσει από τη Θάσο!

Και αν από τον Λιμένα τα δρομολόγια προς Κεραμωτή είναι πολλά και, αν δεν προλάβει κάποιος να «μπει» σε κάποιο, θα πάρει το επόμενο, από το λιμάνι της Καβάλας όπου τα δρομολόγια είναι λίγα, η απάντηση των ναυτιλιακών εταιριών σε κάθε ενδιαφερόμενο ταξιδιώτη είναι «ελάτε νωρίς και στηθείτε στην ουρά»!

Αναγνώστης του KAVALA POST μάς έστειλε σήμερα αυτήν τη φωτογραφία:

Μεσημέρι Κυριακής 14 Αυγούστου 2022, ο Λιμένας «πλήττεται» από ένα καλοκαιρινό μπουρίνι και οι άνθρωποι που θέλουν να ταξιδέψουν για Κεραμωτή αναγκάζονται να περιμένουν μες στη βροχή για ένα εισιτήριο, μην ξέροντας εάν τελικά θα καταφέρουν να μπούνε στο «επόμενο καράβι».

Η ταλαιπωρία, βέβαια, δεν προκαλείται μόνο με… βροχή, αλλά και με τον ήλιο, αφού σε μέρες καύσωνα, με πολλή κίνηση, οι επιβάτες αναγκάζονται να «στηθούν» για ώρα στην ουρά για ένα εισιτήριο. Και αν σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχει και επιβάτης που μπορεί να βγει από το όχημα και να «κόψει» το ναύλο, έχει καλώς. Αν κάποιος όμως ταξιδεύει μόνος ή με παιδιά, αναγκάζεται να αφήσει το αμάξι στην ουρά, να βγει έξω, να στηθεί στην άλλη ουρά και μετά να ξαναμπεί στο όχημά του (που μπορεί να είναι μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω) και να προχωρήσει στο καράβι.

Γενικώς, είναι ένα «θέμα», αρκετά σοβαρό, που δεν τιμάει καθόλου ούτε τις ναυτιλιακές ούτε τον Τουρισμό της περιοχής μας και δυσχεραίνει το έργο των αρχών, των εργαζόμενων στα φέρι και, εννοείται, αφήνει αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες του «σμαραγδένιου νησιού», δημιουργώντας εικόνες που σίγουρα δεν πρέπει να έχουν δει σε πολλά λιμάνια ανά τον κόσμο…