Τραγωδία στο Φαλακρό: Καβαλιώτης ο ορειβάτης που σκοτώθηκε από κεραυνό κατά τη διάρκεια αγώνα!

Πρόκειται για έναν άνδρα 55 ετών από την Καβάλα - Τι δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του Six Peaks για τις συνθήκες του δυστυχήματος - Βαριά τραυματισμένος και ένας 56χρονος από τη Θεσσαλονίκη

Τραγική εξέλιξη είχε η διοργάνωση των ορεινών αγώνων Six Peaks, οι οποίοι ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2022 από το χωριό Πύργοι, ενός ορεινού αγώνα δρόμου αντοχής του όρους Φαλακρού της Δράμας στον οποίο συμμετείχαν 50-55 αθλητές από διάφορες περιοχές.

Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, κάτι που προκαλεί και σοβαρά ερωτηματικά για τους διοργανωτές εάν και κατά πόσο είχαν φροντίσει να ενημερωθούν για τις καιρικές μεταβολές.

Ο κεραυνός χτύπησε την ομάδα των τεσσάρων δρομέων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή των αγώνων. Ένας από τους δρομείς είναι νεκρός. Πρόκειται για έναν Καβαλιώτη αθλητή 55 ετών.

Ένας ακόμη δρομέας τραυματίστηκε. Είχε τις αισθήσεις του αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το περιβάλλον. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με φορείο. «Το πεδίο είναι πολύ δύσβατο και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μετακινηθεί ελικόπτερο, ώστε να ανασυρθεί ο νεκρός που βρίσκεται εκεί», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η τρίτη δρομέας είναι καλά στην υγεία της ενώ και ο τέταρτος δρομέας δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή των αγώνων.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περί τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, με την Πυροσβεστική να ενημερώνεται περί τις 4.30. Λόγω της βροχόπτωσης και των έντονων κεραυνικών φαινομένων, σε συνδυασμό με το δύσβατο σημείο στο οποίο βρίσκονταν οι 2 χτυπημένοι από κεραυνό αθλητές, η προσπάθεια των πυροσβεστών για προσέγγιση ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Οι δύο άτυχοι αθλητές παρελήφθησαν από ελικόπτερο και μεταφέρονται στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης Καβάλας για να τους παραλάβουν ασθενοφόρα και να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα που θα κατέληγε στο χιονοδρομικό κέντρο διεξαγόταν τις νυχτερινές ώρες και σε ένα φαράγγι πριν τον τερματισμό τα ξημερώματα, ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα με μεγάλους όγκους νερού και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Ένας κεραυνός φαίνεται πως χτύπησε στο σημείο που έτρεχαν οι αθλητές, με αποτέλεσμα ένας 55χρονος αθλητής από την Καβάλα να πέσει νεκρός και ένας 56χρονος αθλητής από Θεσσαλονίκη να καταλήξει βαριά τραυματίας.

Μαζί τους εγκλωβίστηκε στο φαράγγι και ένας τρίτος αθλητής, ο οποίος κάλεσε από το κινητό του το «112» και ενημέρωσε για την κατάστασή τους, καλώντας σε βοήθεια, καθώς το φαράγγι συν τοις άλλοις κατέβαζε μεγάλους όγκους νερού. Ο ίδιος που είναι καλά στην υγεία του, κατάφερε μόνος του να απομακρυνθεί, ενώ στο σημείο στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης από την Πυροσβεστική.

Άντρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τους δύο άντρες το πρωί και στο σημείο αναμένεται ένα ελικόπτερο Super Puma του ΕΚΣΕΔ για να παραλάβει τον βαριά τραυματία και τον νεκρό, καθώς είναι αδύνατη η μεταφορά τους με άλλον τρόπο.