Τραγωδία στο Φαλακρό: Χτυπήθηκαν από κεραυνό λίγο πριν τον τερματισμό οι αθλητές! Πώς έγινε το δυστύχημα

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης - Συγκλονίζουν τα στοιχεία από την τραγωδία στη Δράμα, όπου ένας 55χρονος Καβαλιώτης έχασε τη ζωή του και ένας 56χρονος από τη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε σοβαρά από κεραυνό

Τραγική κατάληξη είχε ο αγώνας δρόμου αντοχής Six Peaks στο Φαλακρό Δράμας, με έναν 55χρονο άνδρα από την Καβάλα να έχει χάσει τη ζωή του και έναν 56χρονο από τη Θεσσαλονίκη να έχει τραυματιστεί σοβαρά από κεραυνό.

Ο τραυματίας και η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή πάντως προκαλεί και σοβαρά ερωτηματικά για τους διοργανωτές σχετικά με το εάν και κατά πόσο είχαν φροντίσει να ενημερωθούν για τις καιρικές μεταβολές.

Η εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνεται από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου, έγινε στις 7 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού.

Ο νυχτερινός, ορεινός αγώνας Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού, με τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Τις πρώτες ώρες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ο καιρός όμως γύρω στις 4 τα μεσάνυχτα άλλαξε με έντονη βροχή και πολλούς κεραυνούς.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, κάποιοι από τους αθλητές είχαν ήδη τερματίσει, κάποιοι σταμάτησαν, αλλά η ομάδα που χτυπήθηκε, ήταν κοντά στον τερματισμό, όταν έγινε το μοιραίο.

Ξεκίνησε αμέσως επιχείρησης διάσωσής τους, στην οποία συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 55χρονος και τραυματισμένος ο 56χρονος, οι οποίοι, μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Χρυσούπολη και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Με σοβαρά εγκαύματα ο 55χρονος τραυματίας στη Δράμα

Ο 55χρονος είναι σοβαρά εγκαυματίας, και συγκεκριμένα φέρει εγκαύματα στο στήθος, στο αριστερό χέρι αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, μετέδωσε το voria.gr ενώ προς το παρόν δεν μπορεί να μιλήσει και να ακούσει από τον θόρυβο και από το σοκ.

Όπως σημείωσε στο voria.gr ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος, επρόκειτο για μία δύσκολη επιχείρηση καθώς τα άτομα ήταν κοντά στην κορυφή του όρους, σε δύσβατο σημείο με αρκετά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο νυχτερινός, ορεινός αγώνας Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού, με τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Τραγωδία στη Δράμα: Άλλαξε τα ξημερώματα ο καιρός, με βροχές και κεραυνούς

Τις πρώτες ώρες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ο καιρός όμως γύρω στις 4 τα ξημερώματα άλλαξε με έντονη βροχή και πολλούς κεραυνούς.

Πώς έγινε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Δράμα

Δεκατέσσερις άνδρες της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν με πέντε οχήματα για να εντοπίσουν και να διασώσουν τους αγνοούμενος αθλητές, ωστόσο, δυστυχώς, η επιχείρηση είχε τραγική κατάληξη, καθώς ο ένας άνδρας 55 ετών εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ενώ ένας 56χρονος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος. Πρόκειται για δύο αθλητές τους Σ. Σ. και Χ.Ε που συμμετείχαν στον αγώνα Six Peaks.

ΟΦΚΑΘ/Βάση Ετοιμότητας Παρανεστίου Δράμας: Το χρονικό της επιχείρησης διάσωσης

Τραγικό περιστατικό στους Πύργους Δράμας. Στις 3.30 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε η βάση ετοιμότητας Παρανεστίου του ΟΦΚΑΘ για τον εντοπισμό 3 αθλητών που έπερναν μερος σε ορεινούς αγώνες τρεξίματος καθως τους ειχε χτυπήσει… κεραυνός!!!!

Στην περιοχή επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Άμεσα ανταποκρίθηκαν και 4 μέλη της βάσης που μαζί με την Ε.Μ.Α.Κ. μετέβησαν στο σημείο εντοπίζοντας τους αθλητές… δυστυχως τον έναν νεκρό τον άλλο εγκαυματία με σοβαρά τραύματα αλλά ζωντανό και η τρίτη κοπέλα πολύ ελαφρά αλλά σοκαρισμένη.

Λόγω του ανάγλυφου τις περιοχής και της σοβαρότητας του τραυματία ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο.

Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του άτυχου δρομέα και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη μας για την άμεση ανταπόκριση και στην Ε.Μ.Α.Κ. για την άριστη συνεργασία».