Μαρτυρία αθλήτριας για την τραγωδία στο Φαλακρό: Ξαφνικά οι αστραπές έπεφταν σαν να ανοιγοκλείνεις το φως

Συγκλονιστική και η μαρτυρία διασώστη ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος-Τη Δευτέρα το τελευταίο «αντίο» στον 56χρονο Καβαλιώτη ορειβάτη

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 56χρονου Καβαλιώτη ορειβάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από χτύπημα κεραυνού στο όρος Φαλακρό. Αν και όταν ξεκίνησε ο ορειβατικός αγώνας οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, κατά τις 3 τα ξημερώματα ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της αθλήτριας που ήταν δίπλα στον άτυχο ορειβάτη. «Στο κατέβασμα κατά τις 3 η ώρα, ήταν ένα…πώς ανοιγοκλείνεις το φως, ένα τέτοιο πράγμα. Ήρθε στο ξαφνικό, να γίνεται η νύχτα μέρα και μια νεροποντή απίστευτη. Αλλά στο ξαφνικό, στο τρίλεπτο, οπότε εμείς αρχίσαμε και βγάζαμε αδιάβροχα, βγάζαμε να ντυθούμε», δήλωσε η αθλήτρια στο MEGA.

«Στο δευτερόλεπτο μας τίναξε η αστραπή, τώρα προφανώς έπεσε στο παιδί δίπλα μου για να αισθανθήκαμε όλο αυτό τον κρότο και μας πέταξε όλους στο χώμα», συνέχισε.

Η αθλήτρια στη συνέχεια περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά τον κεραυνό. Η ίδια προσπάθησε να βρει αν ο 56χρονος είχε παλμό, αλλά ο άτυχος ορειβάτης δεν έδειχνε σημεία ζωής.

«Ο διπλανός του που τον γύρισε βρήκε παλμό και του έκανε τεχνητή αναπνοή, εγώ γύρισα στο παιδί πίσω, τον σκούντησα να δω αν έχει επαφή, εάν θα μου κουνήσει κανένα χέρι. Τον γύρισα, είδα ότι δεν είχε παλμό, προσπαθούσα αλλά δεν είχε παλμό, ήρθε μετά και το άλλο το παιδί τον έψαχνε, αλλά δεν βρήκε παλμό», είπε.

Συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη

Στο MEGA μίλησε διασώστης ο οποίος βρέθηκε στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία. «Εμάς μας πήραν τηλέφωνο κατά τις 4 παρά και μας είπαν για το συμβάν… Ξεκινήσαμε, φτάσαμε γύρω στις 8, οπότε με το που φτάσαμε εκεί ήδη καταλάβαμε ότι ο ένας ήταν ήδη νεκρός. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον άλλον εν ζωή», δήλωσε.

Ο διασώστης περιέγραψε στο MEGA πως ο ορειβάτης που είχε τραυματιστεί προσπαθούσε να συνεννοηθεί μαζί τους με νοήματα, καθώς δεν άκουγε, ενώ έφερε εγκαύματα. «Τον τυλίξαμε με κουβέρτα. Ήταν πολύ δύσκολα, έβρεχε πολύ, οπότε αναγκαστήκαμε να καλέσουμε ελικόπτερο για την ασφάλειά του», είπε.

Τη Δευτέρα το τελευταίο «αντίο» στον 56χρονο Καβαλιώτη ορειβάτη

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 στις 17:00 συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο 55χρονο ορειβάτη. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας.

*Με πληροφορίες από parapolitika.gr και MEGA tv