Τραγωδία στο Φαλακρό: Σε σταθερή κατάσταση ο δεύτερος αθλητής που χτυπήθηκε από κεραυνό

Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στον Καβαλιώτη ορειβάτη Στέλιο Σαμαρά

Στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύεται ο 56χρονος ορειβάτης από τη Θεσσαλονίκη. Φέρει σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν κρίνεται κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του.

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Αυγούστου 2022, στις 17:00, στο ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στα Δημοτικά Κοιμητήρια Καβάλας, θα γίνει η κηδεία του 55χρονου Στέλιου Σαμαρά, υπάλληλο στα σούπερ-μάρκετ «Σκλαβενίτη», ο οποίος κατά την διάρκεια του ορειβατικού αγώνα Six Peaks στο όρος Φαλακρό της Δράμας, έχασε τη ζωή του από κεραυνό.

Πρώτη φορά αντιμετώπισαν τέτοια καιρικά φαινόμενα υποστήριξαν, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι διοργανωτές του αγώνα, που είναι σοκαρισμένοι από το τραγικό συμβάν. Άνθρωποι που γνωρίζουν το Φαλακρό και τις ιδιαιτερότητές του, που κινούνται στον ορεινό όγκο εδώ και χρόνια και έχουν πάρει μέρος στους αγώνες, κάνουν λόγο για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, με απανωτούς κεραυνούς, που έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον.

Από την ομάδα των τεσσάρων αθλητών, που χτυπήθηκαν από κεραυνό, οι δύο δεν τραυματίστηκαν.

Στην περιοχή στήθηκε αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Οι άνδρες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Χρυσούπολη και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στις 7:00 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού. Η ομάδα που χτυπήθηκε ήταν κοντά στον τερματισμό, όταν κατεγράφη το μοιραίο συμβάν.

Πηγή: ΕΡΤ