Γιάννης Εριφυλλίδης: Κλίκα άσχετων και ημιμαθών στο ΔΣ του ΣΦΓΤ Καβάλας

Νέα ανάρτηση του επικεφαλής του ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά» με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της διοίκησης του Συνδέσμου – Θα ζητήσει την επανεξέταση του καθεστώτος παραχώρησης χρήσης του «Ζέφυρου» από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας

Ως μια κλίκα άσχετων ημιμαθών που αποφασίζει, κατά πλήρως αυθαίρετη κρίση, χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας ο Γιάννης Εριφυλλίδης με νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.

Ο επικεφαλής του ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά» διαμαρτύρεται για την απόφαση του ΣΦΓΤ να μην παραχωρήσει τον «Ζέφυρο» για την προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» και επισημαίνει ότι θα ζητήσει την επανεξέταση του καθεστώτος παραχώρησης χρήσης του ανοιχτού κινηματογράφου με επιστολή του στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, μιας και ο χώρος ανήκει στην ΠΕ Καβάλας.

Η ανάρτηση του αναφέρει τα εξής:

«Μια πτυχή του ζητήματος που ανέκυψε με τον «Ζέφυρο», η οποία δεν αναδείχθηκε ίσως όσο θα έπρεπε, είναι ότι ο χώρος δεν είναι ιδιοκτησία του ΣΦΓΤ. Ανήκει στην Αντιπεριφέρεια, δηλαδή κατ’ επέκταση σε όλους τους Καβαλιώτες.

Αύριο κιόλας ο όμιλος «Η Καβάλα Μπροστά» θα αποστείλει επίσημη επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ζητώντας να επανεξεταστεί το καθεστώς παραχώρησης χρήσης του «Ζέφυρου» στον ΣΦΓΤ.

Είναι αδιανόητο μια κλίκα άσχετων ημιμαθών να αποφασίζει, κατά πλήρως αυθαίρετη κρίση, υπό τον μανδύα ενός ιστορικού προοδευτικού σωματείου το οποίο έχουν υποβιβάσει και φέρει στο δικό τους επίπεδο -αυτό της αυταρχικότητας και λογοκρισίας που στέκεται πάντοτε εμπόδιο στις δημοκρατικές κοινωνίες-, με πλήρη αδιαφάνεια και με άνισους όρους, τον επιλεκτικό αποκλεισμό εκδήλωσης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε χώρο που ανήκει σε όλους τους Καβαλιώτες.

Ευχής έργο θα ήταν να το δει το θέμα και η Μητρόπολη, ούτως ώστε να αποδοθεί επιτέλους το κτίριο της Στέγης στη νεολαία της Καβάλας, ως χώρος έκφρασης νέων καλλιτεχνών της περιοχής μας, μουσικών, ηθοποιών, εικαστικών, λογοτεχνών, και να σταματήσει πια να είναι ένας θλιβερός χώρος που αποπνέει μιζέρια, οπισθοδρόμηση και σκοτάδι».

Την Τρίτη 6/9 στον «Απόλλωνα» η προβολή της ταινίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022 στον κινηματογράφος «Απόλλων» στις 19.00 με ελεύθερη είσοδος.

Θα προηγηθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Νίκο Τζίμα και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα.

Ο όμιλος «Η Καβάλα Μπροστά» προσκαλεί όλους τους Καβαλιώτες, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, να γιορτάσουν μαζί την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία της τέχνης.