Η Θάσος υποδέχτηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο [βίντεο-φωτογραφίες]

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, συνοδευόμενος από τους Αρχιεπισκόπους Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο, έγινε δεκτός με τιμές στο νησί

Ιστορικές στιγμές ζει το νησί της Θάσου, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία υποδέχεται τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας έφτασε στο νησί στις 13:00 το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 και έτυχε θερμότατης υποδοχής από τον λαό και τον Δήμο της Θάσου. Συνοδεύεται δε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄ αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας με πτήση από την Κωνσταντινούπολη, όπου τον υποδέχτηκαν οι τοπικές αρχές και οι βουλευτές της περιοχής, ανάμεσα τους και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Κεραμωτή, όπου με ειδικά ναυλωμένο δρομολόγιο με το φέρι μπόουτ «Δημήτριος Χ» ταξίδεψε προς τον Λιμένα.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος εν πλω για το νησί της Θάσου

Η Θάσος είναι το πρώτο σημείο της εξαήμερης επίσημης επίσκεψης του στις Ιερές Μητροπόλεις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, και Μαρωνείας και Κομοτηνής, κατόπιν προσκλήσεων των Σεβ. Ποιμεναρχών τους.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν οι Σεβ Μητροπολίτες Κυδωνιών  Αθηναγόρας και Καστορίας Καλλίνικος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ξανθουπόλεως Παΐσιος, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησίαρχης Αέτιος, ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Εντιμ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, και οι Εντιμ. κύριοι Παναγιώτης Γραφιαδέλης και Γεώργιος Ζεϊτινλού, εκ των υπαλλήλων του Πατριαρχείου.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης

Ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα ανακηρυχθούν επίτιμοι Δημότες Θάσου και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους θα εγκαινιάσουν τις νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στο νησί. Το κέντρο των πανηγυρικών εκκλησιαστικών εκδηλώσεων θα είναι η εκκλησία της Παναγίας.

Δείτε βίντεο από την υποδοχή που επεφύλαξε το νησί της Θάσου στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας: