10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες. Το κτίριο θα ξαναχρησιμοποιηθεί ως σχολείο

Μεταφέρεται στο αναβαθμισμένο, πλέον, 12ο Δημοτικό Σχολείο, μαζί με το 12ο Νηπιαγωγείο-Τι ώρα θα γίνει ο αγιασμός

Το λιγότερο δύο χρόνια θα διαρκέσουν οι εργασίες συντήρησης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, όπως πληροφορεί με δηλώσεις του στο KAVALA POST ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Το κτίριο δεν παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας, όμως υπάρχει πρόβλημα στη σκεπή, με τον χρόνο αποκατάστασης να είναι φτάνει και ίσως να ξεπερνάει τα δύο χρόνια για δύο λόγους: Πρώτον, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία απαιτούνται και η ένταξή του σε αυτά και δεύτερον, το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο, συνεπώς στις παρεμβάσεις δεν έχει «λόγο» μόνον ο Δήμος Καβάλας, όπως αναφέρει ο κ. Μουμτσάκης, ενώ θα πραγματοποιηθούν και εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμισή του.

Γιατί επιλέχτηκε το 12ο για τη μετεγκατάσταση

Το διάστημα 1-8 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι αιτήσεις μετεγγραφών από ή προς το 12ο Δημοτικό Σχολείο και με το πέρας τους διαπιστώθηκε ότι πολλά παιδιά δεν εγγράφηκαν στο σχολείο, το οποίο με βάση τις αιτήσεις για εγγραφές μετατράπηκε σε 7θέσιο από 12θέσιο, ενώ αντίστοιχα το 10ο Δημοτικό μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών είχε δυναμική 6θέσιου.

Συνεπώς υπήρχε η δυνατότητα για τη μεταφορά του στο κτίριο του 12ου, το οποίο διαθέτει τον ανάλογο αριθμό αιθουσών, ενώ στο συγκεκριμένο κτίριο θα μεταφερθεί και το 12ο Νηπιαγωγείο.

Σημειώνεται, δε, ότι ο αγιασμός και για τα τρία, πλέον, σχολεία τα οποία θα στεγαστούν στο 12ο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:00.

«Θα ήταν κακό για τα παιδιά να μην εκμεταλλευτούμε τις άδειες αίθουσες σε ένα πλήρως αναβαθμισμένο σχολείο», αναφέρει ο κ. Μουμτσάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι μετά το πέρας των εργασιών στο 10ο Δημοτικό, θα ξαναχρησιμοποιηθεί και πάλι ως σχολείο και δεν προορίζεται για άλλη χρήση.