Έναρξη σχολικής χρονιάς και… άρσης βαρών: Πόσο ζυγίζει μια σχολική τσάντα; [φωτογραφία]

Πρώτο κουδούνι και οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να πάρουν και τα βιβλία, ένα δύσκολο πνευματικό αλλά κυρίως... σωματικό έργο

Ξεκινάει η σχολική χρονιά, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να διαβαίνουν ήδη έναν ανηφορικό πνευματικό δρόμο, αλλά και.. σωματικό. Ο λόγος; Κλήθηκαν τη μέρα του αγιασμού να πάρουν και τα βιβλία τους, τα οποία ζύγιζαν αρκετά κιλά, με πολλούς μαθητές να αναγκάζονται να τα κουβαλήσουν μόνοι τους, μιας και πολλοί γονείς δεν μπόρεσαν να τους παραλάβουν λόγω δουλειάς.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία ενός γονέα από τον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας, ο οποίος ζύγισε τη σχολική τσάντα του γιου, μαθητή της 1ης Γυμνασίου, με το καντράν να δείχνει κοντά 13 κιλά, ένα βάρος διόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά για όσους μαθητές δε διαθέτουν την ανάλογη μυϊκή δύναμη, ενώ τίθεται και το ερώτημα αν θα μπορούσαν οι μαθητές να πάρουν τμηματικά τα βιβλία τους και όχι όλα μαζί, ειδικά όταν -σύμφωνα με τον γονέα- οι καθηγητές τούς είπαν την επόμενη μέρα να πάνε στο σχολείο με ένα τετράδιο και ένα στυλό.