Κυκλικός κόμβος από λάστιχα στη συνοικία της Νεάπολης!

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των δράσεων για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Διαβάστε και ποιες άλλες δράσεις θα διεξαχθούν

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στην Καβάλα, πραγματοποιείται στη συνοικία της Νεάπολης.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Καππαδοκίας και Μικράς Ασίας, με τον οποίο θα διευθετεί η κυκλοφορία των οχημάτων και θα μειωθεί η επικινδυνότητα στην συγκεκριμένη διασταύρωση που παρουσιάζει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Το ιδιαίτερο στο συγκεκριμένο έργο, είναι ότι πρόκειται για μια κατασκευή που δε θα είναι μόνιμη και ότι θα δημιουργηθεί με χρησιμοποιημένα λάστιχα αυτοκινήτων!

Φιλοδοξία των εμπνευστών της ιδέας, από τον Δήμο Καβάλας, είναι μετρηθούν τα οφέλη από την λειτουργία του κόμβου, αλλά και να διερευνηθούν οι εντυπώσεις των κατοίκων (προφανώς μέσω της κυκλοφορίας σχετικού ερωτηματολογίου), έτσι ώστε να παρθεί η απόφαση για την κατασκευή μόνιμου κυκλικού κόσμου στο σημείο!

Ποδηλατοδρομία, ζωγραφική, διαγωνισμός…

Στον Δήμο Καβάλας, που φέτος συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν ως στόχο να προωθηθεί η μεταφορά των πολιτών και ήπια μέσα, βιώσιμα και με ασφάλεια. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δράσεις ποδηλατοδρομίας και ζωγραφικής, οι οδηγοί των αυτοκινήτων που θα παρκάρουν τα οχήματα τους σε πάρκινγκ εκτός του κέντρου θα «επιδοτηθούν» με δωρεάν εισιτήρια λεωφορείου, ενώ θα διεξαχθεί και ένας πολύ ενδιαφέρον διαγωνισμός όπου όποιος δηλώσει συμμετοχή, θα προμηθευτεί ένα «τσιπάκι» με το οποίο θα μετρηθεί η απόσταση που θα καλύψει με τα πόδια τις ημέρες του διαγωνισμού και αυτός που θα κάνει τα περισσότερα… χιλιόμετρα θα βραβευτεί μ’ ένα ρολόι smartwatch!