Έτσι θα είναι ο «λαστιχένιος» κυκλικός κόμβος στη Νεάπολη

Διαβάστε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην πόλη της Καβάλας στο πλαίσιο της εφαρμογής των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και στον Δήμο Καβάλας εξέδωσαν ανακοίνωση με τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στο πλαίσιο της εφαρμογής δράσεων από 16 έως 22/9 σε διάφορα σημεία της πόλης της Καβάλας.

Μια από τις δράσεις που έχουν συζητηθεί πολύ είναι η λειτουργία του κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Μικράς Ασίας και Καππαδοκίας στη συνοικία της Νεάπολης (πάνω από την Καλαμίτσα), με πολλούς να σπεύδουν να χαρακτηρίζουν την κατασκευή (που έχει προσωρινό χαρακτήρα) πρόχειρη, ακαλαίσθητη κα. Η συγκεκριμένη δράση όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο σημείο με στόχο ο κόμβος να έχει την εικόνα που παρουσιάζεται στη σχετική μακέτα που κυκλοφόρησε.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Σε ότι έχει να κάνει με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (Παρασκευή 16-Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου), είναι οι ακόλουθες:

  1. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση με το τρενάκι στην Παλιά Πόλη στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιου. Το τρενάκι θα ακολουθήσει τη συνήθη του διαδρομή και θα πραγματοποιεί σύντομες στάσεις στα σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Ενδεχομένως να παρουσιαστούν μικρές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων το συγκεκριμένο δίωρο.
  2. Ποδηλατική διαδρομή που θα ξεκινάει από τον χώρο του Τελωνείου (Λιμάνι Καβάλας) και θα καταλήγει μέσω της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο Resort Βρανάς για σύντομη ανάπαυση και επιστροφή πάλι στο σημείο αφετηρίας, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 5.30 το απόγευμα. Η διευθέτηση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής διαδρομής θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας, την Δημοτική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Καβάλας.
  3. Απαγόρευση της κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης επί της οδού ΝΙΚΗΣ για το τμήμα της από την οδό Εθνάρχου Μακαρίου μέχρι την οδό Δαγκλή, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.
  4. Πεζοδρόμηση των οδών Κριεζή, Ύδρας και Αγίου Νικολάου της περιοχής Αγίου Νικολάου από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.
  5. Πεζοδρόμηση οδού Αβέρωφ από οδό Μ. Αλεξάνδρου μέχρι οδό Ομονοίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
  6. Κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον κόμβο Μικράς Ασίας – Φαναρίου – Καππαδοκίας σε κυκλική πορεία διαμέσου του κυκλικού κόμβου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.