Σύλλογος ΠΝΟΗ: Η απάθεια σκοτώνει. Ημερίδα στην Καβάλα για την πρόληψη της έμφυλης βίας

Η συμμετοχή είναι δωρεάν-Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος-Το πρόγραμμα της ημερίδας και οι ομιλητές και ομιλήτριες

Ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ για το παιδί και την οικογένεια», μαζί με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΕΚΟ και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διοργανώνουν την ημερίδα «Ενεργοί Παρατηρητές και Ενεργοί Αποτροπείς: Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη ζωή των Νέων».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 κατά τις ώρες 11:00-15:00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου της Καβάλας, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων επικοινωνίας του ομώνυμου Έργου που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Active Citizens Fund.

Με το Έργο επιχειρείται η ενίσχυση του ρόλου της κοινότητας στην πρόληψη της έμφυλης βίας μεταξύ εφήβων και νεαρών ενηλίκων, καταπολεμώντας τα φαινόμενα αποσιώπησης και παθητικής στάσης εκ μέρους μαρτύρων/παρισταμένων σε περιστατικά έμφυλης βίας.

Η εναρκτήρια ημερίδα του Έργου επικεντρώνεται στις εκδηλώσεις και τα αίτια του φαινομένου του «Απαθούς Θεατή της Έμφυλης Βίας», καθώς και στη σημασία της κατάρτισης και ευαισθητοποίησης ομάδων σε θέσεις-κλειδιά (εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, γονείς, συνομήλικοι), ώστε να μπορούν να αποτρέπουν ή να επεμβαίνουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια σε περιστατικά έμφυλης βίας.

  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν
  • Την αίτηση εγγραφής, την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας θα βρείτε στο Site του Συλλόγου www.pnoi-kavala.com
  • Στα άτομα που θα συμμετέχουν θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης

Το πρόγραμμα της ημερίδας