Καβάλα: Στροφή του καιρού με πιθανότητα χιονόπτωσης στην κορυφή του Παγγαίου και μηδενικών θερμοκρασιών στη Λεκάνη

Εξαιρετικά χαμηλές, για την εποχή, οι θερμοκρασίες και πιθανότητα και για λίγες τοπικές βροχές-Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Αλλάζει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, αποκτώντας φθινοπωρινά χαρακτηριστικά, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας η οποία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 θα κλιμακώνεται σταδιακά από την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, με τον υδράργυρο να «απομακρύνεται» από τα καλοκαιρινά επίπεδα, φτάνοντας σε εξαιρετικά χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, ενώ υπάρχει πιθανότητα και για λίγες τοπικές βροχές.

Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα φτάσει στα παράκτια τους 11-14 °C κατά μέσο όρο (οι χαμηλότερες τιμές σε παράκτια τμήματα με επίπεδο ανάγλυφα μακριά από ορεινούς όγκους π.χ. Κεραμωτή ή Τούζλα, ενώ οι ψηλότερες σε περιοχές με έντονο ανάγλυφο και στην πόλη της Καβάλας), στα ηπειρωτικά τους 7-10 °C κατά μέσο (οι χαμηλότερες περιοχές στο εσωτερικό κλειστών κάμπων) και στα ορεινά 6-9 °C (οι χαμηλότερες τιμές σε περιοχές με χαρακτήρα οροπεδίου). Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στους 22-24 °C στα παράκτια, στους 23-25 °C στα ηπειρωτικά και στους 18-21 °C στα ορεινά.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022
Τοπικές νεφώσεις από τις πρωινές ώρες που προοδευτικά θα αυξηθούν. Τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Μετά τις πρώτες βραδινές ώρες τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν θα έχουν σταματήσει. H ελάχιστη θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά, όμως η θερμοκρασία μέσα στο υπόλοιπο κομμάτι της μέρας και οι μέγιστες τιμές θα παρουσιάσουν πτώση.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022
Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά κι έτσι τις πρώτες απογευματινές μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά και δευτερευόντως σε περιοχές κοντά σε αυτά. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα επιστρέψουν ξανά στα επίπεδα της Τρίτης (πιθανώς ελαφρώς χαμηλότερες κυρίως σε ορεινά και παράκτια). Η θερμοκρασία μέσα στη μέρα στα επίπεδα της Τετάρτης.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
Τοπικές νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες και έτσι από νωρίς το μεσημέρι ως και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών (υψηλότερη πιθανότητα στα ορεινά και σε τμήματα κοντά σε αυτά). Έπειτα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές μέσα στη μέρα θα παρουσιάσουν πτώση. Ενδεικτικά στα παράκτια και ηπειρωτικά θα κυμανθούν στους 17-20 °C και στα ορεινά στους 13-16 °C.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
Αίθριος καιρός με πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές, περίπου 2-3 °C χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις τιμές της Τρίτης. Η θερμοκρασία μέσα στη μέρα και οι μέγιστες θα παρουσιάσουν άνοδο.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
Αίθριος καιρός. Μικρή άνοδος της ελάχιστης θερμοκρασίας στα παράκτια, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα κυριαρχήσουν χαμηλές ελάχιστες τιμές, όμως η θερμοκρασία μέσα στη μέρα και ιδίως οι μέγιστες τιμές της θα παρουσιάσουν περεταίρω άνοδο.

Σημειώνεται ότι στο οροπέδιο της Λεκάνης οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες από αυτές που αναφέρονται και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ξημέρωμα της Πέμπτης, αλλά κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία να πέσει κάτω από 0 °C. Επιπλέον υπάρχει πιθανότητα ιδίως την Παρασκευή εκδήλωσης χιονόπτωσης στην κορυφή του Παγγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.