Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ: 15 υποτροφίες για Καβαλιώτες φοιτητές στην μνήμη του μακαριστού Προκοπίου

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που απαιτείται να πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι καθώς και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν στη αρμόδια επιτροπή

Από την Ιερὰ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Στεφάνου, και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστοὺ Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυροὺ Προκοπίου, προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκὸ έτος 2022-2023 η χορήγηση 15 υποτροφιὼν σε προπτυχιακοὺς φοιτητὲς με οικονομικὲς δυσκολίες, οι οποίοι εισήχθησαν εφέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικὰ Ιδρύματα της Ελλάδος και κατάγονται από τις επαρχίες της Ιερὰς Μητροπόλεώς μας και διαμένουν μόνιμα εντός των ορίων αυτής.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες δύνανται να απευθύνονται στους Εφημερίους των Ενοριών τους, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικὰ, για την εξέταση και αξιολόγηση της αιτήσεώς τους απὸ την ορισθείσα Τριμελὴ Επιτροπὴ του Ταμείου Υποτροφιὼν της Ιερὰς Μητροπόλεως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Απόφαση 51/19-9-2022 Ο Σεβ. Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος

 

Έχοντες υπ’ όψιν :
α) τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.590/1977 «περι του Καταστατικοὺ Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (ΦΕΚ Α’ 146/31-5-1977),
β) τις διατάξεις του άρθρου 2 του ΒΔ 613/1967 «περί συστάσεως Ιδρύματος υπὸ την επωνυμίαν ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΥΠΟΙΪΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ» (ΦΕΚ Α’ 185/25-10-1967),
γ) την ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστοὺ Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυροὺ Προκοπίου, ορίζουσα : «ό,τι υπόλοιπον ευρεθὴ εις τον προσωπικὸν μου τραπεζικὸν λογαριασμὸν να δοθὴ εις την Ιερὰν Μητρόπολιν δια την ενίσχυσιν του ειδικοὺ λογαριασμοὺ Εκκλησιαστικὼν Υποτροφιὼν»,
δ) τις υφιστάμενες πνευματικές, ποιμαντικές, κοινωνικές και οικονομικὲς ανάγκες της σπουδαζούσης Νεολαίας της καθ’ ημὰς Ιερὰς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου,

Αποφασίζουμε

  1. Προκηρύσσουμε δια το ακαδημαϊκὸ έτος 2022-2023 την χορήγηση εκ του ως άνω ευρεθέντος χρηματικοὺ υπολοίπου και στη μνήμη του μακαριστοὺ προκατόχου μας κυροὺ Προκοπίου 15 υποτροφιὼν σε προπτυχιακοὺς/ὲς φοιτητὲς/τριες με οικονομικὲς δυσκολίες, οι οποίοι/ες εισήχθησαν εφέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικὰ Ιδρύματα της Ελλάδος, καταγομένων απὸ τις επαρχίες της Ιερὰς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, και έως της εισαγωγής τους στα Ιδρύματα Τριτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως διαμενόντων/ουσὼν εντὸς των ορίων της Ιερὰς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.
  2. Για την εξέταση και αξιολόγηση των υποψηφίων υποτρόφων απαιτείται η προσκόμιση στην Γραμματεία της Ι.Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, έως 15 Οκτωβρίου 2022, των κατωτέρω δικαιολογητικὼν :

α) Αίτηση του/της ενδιαφερομένου/νης δια του Εφημερίου της Ενορίας, όπου ανήκει.
β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.
γ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Ατομικοὺ Δελτίου επιτυχίας στις πανελλαδικὲς Εξετάσεις.
δ) Βεβαίωση εγγραφὴς στην ανάλογη Πανεπιστημιακὴ Σχολή.
ε) Εκκαθαριστικὸ Εφορίας προηγούμενου οικονομικοὺ έτους, στο οποίο να εμφαίνηται το οικογενειακὸ και ατομικὸ εισόδημα του/της αιτουμένου/νης.
στ) Πιστοποιητικὸ οικογενειακὴς καταστάσεως, εκ του οποίου θα προκύπτει : η ελληνικὴ ιθαγένεια, η ηλικία, η καταγωγὴ καη η μόνιμη κατοικία.
ζ) Υπεύθυνη Δήλωση του/της υποψηφίου/φίας, ότι δεν λαμβάνει υποτροφία απὸ άλλον Φορέα.
η) Συστατικὴ επιστολὴ του Εφημερίου της Ενορίας, περι της εντὸς των ορίων της Ιερὰς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου μονίμου κατοικίας του/της υποψηφίου/φίας, όπως και περί του ήθους, της ευσεβείας και του εκκλησιαστικοὺ φρονήματος αυτού/τής.

  1. H σχετικὴ έρευνα και αξιολόγηση των αιτήσεων για την λήψη των υποτροφιών, επὶ τη βάσει των τεθέντων κριτηρίων (οικογενειακὸ & ἀτομικὸ εισόδημα, βαθμολογία εισαγωγής, προστατευόμενον μέλος πολυτέκνου, τριτέκνου ή μονογονεϊκής οικογενείας) απονομής αναλόγου χρηματικού ποσού, θα ενεργηθή υπὸ των ορισθέντων Μελών της υπὸ την προεδρία μας τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.
  2. Αποκλειστικὸ έργο της ως άνω τριμελοὺς Επιτροπὴς είναι η σχετικὴ έρευνα και η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων για την λήψη υποτροφίας και με κριτήρια απονομὴς αναλόγου χρηματικοὺ ποσοὺ ετησίως :

α) το χαμηλότερο οικογενειακὸ και ἀτομικὸ εισόδημα, και
β) την υψηλότερη βαθμολογία εισαγωγὴς,
και επιπλέον προτεραιότητα σε περιπτὼσεις προστατευομένου μέλους πολυτέκνου, τριτέκνου ή μονογονεϊκὴς οικογενείας.
Η απονομὴ των υποτροφιὼν θα γίνει απὸ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.Στέφανο σε ειδικὴ τελετὴ μετά από νεώτερη σχετική ανακοίνωση.