Δήμος Καβάλας: 5 Tablets από την Εθνική Τράπεζα στην υπηρεσία της… 3ης e-λικίας

Η παράδοση των υπολογιστών έγινε από την περιφερειακή διευθύντρια ΑΜ-Θ της Τράπεζας και τον διευθυντή της, στον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρος Μουριάδη στο ΚΑΠΗ της οδού Τσολάκη

Πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές Tablets, που δώρισε η Εθνική Τράπεζα στον Δήμο Καβάλας, παρέλαβε το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Η παράδοση των υπολογιστών έγινε από την περιφερειακή διευθύντρια ΑΜ-Θ, Λίνα Μώραλη, και τον διευθυντή Καβάλας της Εθνικής Τράπεζας, Αναστάσιο Καραμπατζάκη, στο ΚΑΠΗ της οδού Τσολάκη, δεδομένου ότι η δωρεά είναι στοχευμένη, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην υλοποίηση του Προγράμματος «3η e-λικία», που εφαρμόζει ο Δήμος Καβάλας.

Ο κ. Μουριάδης, στα πρόσωπα των δύο στελεχών, ευχαρίστησε τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για τη χειρονομία της, «η οποία θα βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να διευκολυνθούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους, στις επαφές με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, και στην ψυχαγωγία τους», όπως είπε.

Η κ. Μώραλη σημείωσε ότι «η Τράπεζα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ικανοποίησε το αίτημα του Δήμου να σταθεί αρωγός στην εφαρμογή του Προγράμματος εκπαίδευσης ηλικιωμένων, που θα τους βοηθήσει να έχουν επαφή με τη νέα ψηφιακή εποχή».

Η παράδοση έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, Ανέστη Δημητριάδη, της Διευθύντριας των ΚΑΠΗ του Δήμου, Αθηνάς Παυλίδου και του Ψηφιακού Βοηθού, Βασίλη Κούγκουλα.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «3η e-λικία» εφαρμόζεται πιλοτικά στον Δήμο Καβάλας από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σκοπό την εκμάθηση ηλικιωμένων σε βασικούς χειρισμούς, που απαιτούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να αυτοεξυπηρετούνται ηλεκτρονικά στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, την Εφορία, τις τράπεζες κλπ., μέσω των σελίδων gov.gr και, γενικώς, να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να συμμετέχουν στη σύγχρονη εποχή.

Το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων, «3η e-λικία» είναι δωρεάν, έχει διάρκεια 6 μηνών (1 Ιουνίου έως 30 Νοεμβρίου)  και μπορούν να το παρακολουθήσουν δημότες ηλικίας από 65 ετών και άνω στα ΚΑΠΗ του Δήμου.

Μέχρι σήμερα, παρακολουθούν το Πρόγραμμα περίπου 200 άτομα κι έχουν κλειστεί περί τα 700 ραντεβού με τους Ψηφιακούς Βοηθούς.