Πλαταμώνας Καβάλας: Καζάνι που βράζει η ορεινή κτηνοτροφία, αυτήν τη φορά με… γευστικό σκοπό

Για 22η χρονιά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στην ορεινή κτηνοτροφία, με τη βραστή γίδα να έχει την τιμητική της-Συμμετέχει η "ArtAttack" και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μικρασιατών

Για 22η χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στον Πλαταμώνα Καβάλας η εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στην ορεινή κτηνοτροφία.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Προφήτης Ηλίας» και τον Δήμο Νέστου για να τιμήσει τον άνθρωπο που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.

Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στον Πλαταμώνα θα γευτεί αυθεντικές γεύσεις που χαρίζει η κτηνοτροφία (σήμα κατατεθέν η βραστή γίδα), θα προμηθευτεί αγνά προϊόντα του τόπου και θα απολαύσει την όμορφη φύση του φθινοπώρου.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά με τη συνδρομή του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Καβάλας “ArtAttack“.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από παραδοσιακή μουσική και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας. Μια καλή ευκαιρία, λοιπόν, για εξόρμηση στο βουνό!