Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Χωρίς το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική δεν θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά του ασθενή

Ευχαριστήρια επιστολή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου για την επιτυχή μεταφορά υπέρβαρου ασθενή στο σπίτι του, ύστερα από το εξιτήριο που πήρε

Τη συμβολή του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, , που συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η μεταφορά ενός υπέρβαρου συμπολίτη μας από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στο σπίτι του, εξήρε με ανακοίνωση της η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου και ο διοικητής του Ντίνος Κλειτσιώτης. Ο συγκεκριμένος συμπολίτης νοσηλευόταν για περίπου 15 ημέρες σε κλινική και, όπως και για τη μεταφορά του εκεί, έτσι και για την επιστροφή του στο σπίτι του, χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια από το ΕΚΑΒ και φυσικά απαιτήθηκε η εμπλοκή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην ανακοίνωση αυτή επίσης, τονίζεται και η προσφορά ενός άγνωστου Καβαλιώτη που βρέθηκε στο Νοσοκομείο και συνέδραμε κι αυτός στην επιτυχή μεταφορά.

Η ανακοίνωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας αναφέρει σχετικά:

«Η Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έχει ως αντικείμενο την πολυδιάστατη «κοινωνική φροντίδα» των νοσηλευομένων του, τόσο κατά την διάρκεια της νοσηλείας των ασθενών όσο και μετά την έξοδο τους απ’ αυτό και την επιστροφή τους στην κοινότητα, μεριμνώντας για την μετανοσοκομειακή τους φροντίδα και αποκατάσταση.

Για την επίτευξη των σκοπών της, η υπηρεσία συχνά, αιτείται της συμβολής και άλλων θεσμών, δομών ή/και προσώπων, προκειμένου να διασφαλίσει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Πολλά από τα περιστατικά, που αφορούν σε συνανθρώπους μας, είναι δυσεπίλυτα εξαιτίας αντικειμενικών λόγων υγείας του ασθενούς. Ένα τέτοιο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει η υπηρεσία μας στις 28/07/2022. Για την αντιμετώπιση του απαιτήθηκε η συμβολή, μεταξύ άλλων του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας για την ασφαλή μεταφορά του ασθενούς στην οικία του, μετά την έκδοση του σχετικού εξιτηρίου από κλινική του Γ. Νοσοκομείου Καβάλας.

Λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ασθενούς, η διαδικασία μεταφοράς του, θα ήταν ανέφικτη χωρίς την συνδρομή των παραπάνω.

Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να εκφράσουμε, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την έμπρακτη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι εκπρόσωποι τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας όσο και του ΕΚΑΒ.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστούμε την κ. Γιαννάκη από το ΕΚΑΒ, η οποία χρειάστηκε να ξεπεράσει εσωτερικές υπηρεσιακές διαφωνίες και παγιωμένες αντιλήψεις που δυσχεραίνουν την ανιδιοτελή παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο μεταφοράς του ασθενούς.

Σημαντική υπήρξε και η συμβολή ενός άγνωστου συμπολίτη μας, ο οποίος βρέθηκε τυχαία κατά τη στιγμή της μεταφοράς του ασθενούς  και ανιδιοτελώς προσέφερε τη βοήθεια και συμπαράστασή του στην επίτευξη του εγχειρήματος».