Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ευλογημένο λειτούργημα με ιδιαίτερα βαρύ κοινωνικό φορτίο. Χρόνια πολλά στους δασκάλους

Το μήνυμα του φιλόλογου και πρώην βουλευτή Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Η 5η Οκτωβρίου είναι μια μέρα που θέτει στο επίκεντρο τους εκπαιδευτικούς, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, τιμώντας το πολύτιμο έργο τους και τον αγώνα που καταβάλλουν για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές.

Ο φιλόλογος και πρώην βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, στέλνει το δικό του μήνυμα για τον ρόλο του εκπαιδευτικού, ο οποίος «καλείται να εμπνεύσει τα νιάτα για το χτίσιμο μιας ανθρωπινότερης κοινωνίας».

Το μήνυμα του Δημήτρη Εμμανουηλίδη

Η 5η Οκτωβρίου έχει οριστεί από την UNESCO ως η μέρα του εκπαιδευτικού. Το αύριο της κοινωνίας δε θα ‘ταν υπερβολή να πούμε πως εξαρτάται εν πολλοίς απ’ τον δάσκαλο, τον άνθρωπο που λόγω και έργω διαπλάθει τους αυριανούς πολίτες. Ευλογημένο λειτούργημα με ιδιαίτερα βαρύ κοινωνικό φορτίο.

Ο δάσκαλος στον τόπο μας, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει απ’ την σκοπούμενη αδιαφορία της πολιτείας, καλείται να εμπνεύσει τα νιάτα για το χτίσιμο μιας ανθρωπινότερης κοινωνίας.

Χρόνια Πολλά στους δασκάλους. Καλή δύναμη στο έργο τους.