ΣΦΓΤ για Βασίλη Θεοδωρίδη: Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε με ευγνωμοσύνη για όλα όσα μας κληροδότησε…

Η διοίκηση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας «αποχαιρετά» τον άνθρωπο «που άλλαξε το πολιτιστικό τοπίο στην Καβάλα με την υλοποίηση των οραμάτων του»

Το βράδυ της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου 2022, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο πολιτικός μηχανικός και επί χρόνια πρόεδρος τόσο του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας όσο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλης Θοδωρίδης.

Στυλοβάτης του σκακιού της πόλης, αλλά και πέραν αυτής, επί χρόνια ενεργό μέλος της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και ένας άνθρωπος της προσφοράς, ο Βασίλης Θεοδωρίδης αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη και συνάμα ένα μεγάλο κενό στον πολιτισμό της Καβάλας.

Η διοίκηση της «Στέγης», με αφορμή τον θάνατο του πρώην προέδρου της, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Βασίλη Θεοδωρίδη, τον άνθρωπο που άλλαξε το πολιτιστικό τοπίο στην Καβάλα με την υλοποίηση των οραμάτων του. Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας έδωσε ώθηση σε πολιτιστικές δράσεις που άφησαν τη σφραγίδα τους στην πόλη μας.

Το 1983 ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών ίδρυσε τον πρώτο Σκακιστικό Σύλλογο που αποτελούσε τμήμα του Συνδέσμου. Με τη δική του φροντίδα ανακαινίστηκε ο χώρος της Στέγης και διαμορφώθηκε ώστε να διαθέτει θεατρικό χώρο.

Ο θερινός κινηματογράφος “Ζέφυρος” είναι κι αυτός ένα ακόμα όραμα του  Βασίλη Θεοδωρίδη που έγινε πράξη. Με δικές του ενέργειες διαμορφώθηκε ο χώρος όπου στεγάζεται και σήμερα και διαμορφώθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του. Ο ίδιος φρόντισε για τη σύσταση της Κινηματογραφικής Λέσχης που για χρόνια υπήρξε πόλος πνευματικής αναζήτησης και δημιουργίας.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, ευγνώμονες για την προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού, του ευχόμαστε καλό ταξίδι στον χώρο του ονείρου.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε με ευγνωμοσύνη για όλα όσα μας κληροδότησε».