Το ΚΚΕ Καβάλας αποχαιρετά τον συνοδοιπόρο Βασίλη Θεοδωρίδη

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ για τον θάνατο του , επί χρόνια προέδρου και ιδρυτή του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και συνοδοιπόρου του κόμματος για πολλές δεκαετίες

Ως έναν άνθρωπο η συμβολή του οποίου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αποτελεί παρακαταθήκη χαρακτηρίζει τον Βασίλη Θεοδωρίδη η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ στην ανακοίνωση της με την οποία αποχαιρετά των επί δεκαετίες συνοδοιπόρο του κόμματος. Στην ανακοίνωση τονίζεται η τεράστια συνεισφορά στην ανάπτυξη του σκακιού στην Καβάλα και επισημαίνεται ότι οι κομμουνιστές της Καβάλας και ο ο λαός της πόλης θα τον θυμούνται με συγκίνηση και σεβασμό.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το Βασίλη Θεοδωρίδη, επί χρόνια πρόεδρο και ιδρυτή του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και συνοδοιπόρου με το ΚΚΕ για πολλές δεκαετίες.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης υπήρξε μέλος του ΚΚΕ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του Κόμματος και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος. Με την παράταξη του ΚΚΕ εκλέχτηκε για δύο θητείες στο ΤΕΕ ΑΜ και διετέλεσε Γραμματέας του. Αν και η πορεία του ως μέλος του ΚΚΕ είχε διακοπεί, στα δύσκολα χρόνια της εσωκομματικής κρίσης (1989-1991) τάχθηκε με τις συνεπείς δυνάμεις που αντιπάλευαν την προσπάθεια αλλαγής φυσιογνωμίας και διάλυσης του ΚΚΕ. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η συμβολή του εκλιπόντα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αποτελεί παρακαταθήκη. Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, πρωτοστάτησε ώστε στην πόλη να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν  υποδομές για την ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία και ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος «Ζέφυρος». Η συμβολή του στην προώθηση του προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου ήταν σημαντική.

Εμβληματική είναι η συνεισφορά του στο σκάκι. Γενιές και γενιές νέων παιδιών γνώρισαν το άθλημα, αγωνίστηκαν σε διεθνή τουρνουά, διακρίθηκαν. Η θέση της Καβάλας στην πανελλαδική κατάταξη στο σκάκι, οι πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές και  παγκόσμιες διακρίσεις είχαν και το δικό του στίγμα. Ακούραστα ως το τέλος της ζωής του έδινε τη μάχη για να αναπτυχθούν οι απαραίτητες υποδομές για το άθλημα, να δοθεί η αναγκαία κρατική στήριξη, να στεγαστεί ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας.

Ο Βασίλης Θεοδωρίδης, ως μέλος της διοίκησης της Δημόσιας Επιχείρησης  Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ), επωμίστηκε την προσπάθεια για τη σχεδιασμένη επέκταση της πόλης στη σημερινή περιοχή της Νεάπολης.

Οι κομμουνιστές της Καβάλας, όλος ο λαός της πόλης θα τον θυμούνται με συγκίνηση και σεβασμό. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, θα ξεχωρίζει η θέρμη με την οποία συνέβαλε στην επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, όπως συνέβη και στο πρόσφατο 48ο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».