Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Δράση της Περιφερειακής Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας στη Δράμα

Έθεσαν «επί του πεδίου» θέματα για τη συνέχιση της προσβάσιμης αλυσίδας στην πόλη με τη διεύρυνση των σχετικών υποδομών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού που μνημονεύεται στις 15 Οκτωβρίου, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 βρέθηκε στη Δράμα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας και στον Δημοτικό Κήπο, όπου λαμβάνει χώρα η νέα ανάπλαση μέσω του σχεδίου ΒΑΑ.

Με τα μέλη της Ένωσης βρέθηκαν ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της δημοτικής αστυνομίας, Ανδρέας Χαραλαμπίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Τροχαίας Δράμας.

«Όλοι μαζί και φυσικά μαζί και με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας συνεργαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναφορικά με την προσβασιμότητα στον αστικό ιστό για τα άτομα με οπτική αναπηρία», αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες σε αυτήν περιηγήθηκαν στα πεζοδρόμια όπου λαμβάνει χώρα η νέα ανάπλαση σε μια προσπάθεια για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των καταστηματαρχών της περιοχής, ενώ διανεμήθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Δημάρχου συζητήθηκε η συνέχιση της προσβάσιμης αλυσίδας στην πόλη με τη διεύρυνση των υποδομών είτε πρόκειται για οδηγούς όδευσης τυφλών είτε πρόκειται για τα ηχητικά συστήματα αναγγελίας του πράσινου στους φωτεινούς σηματοδότες, ενώ τα μέλη της Ένωσης ευχαριστούν τα τοπικά ΜΜΕ για την κάλυψη της δράσης